Την άρση ασυλίας για τους βουλευτές Μάρκο Καφούρο, Χριστίνα Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.
Για την Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τέλεσε το 2018 ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
Για τον Χάρη Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο δια παραλείψεως και παραβίασης εργατικής νομοθεσίας, τo 2018.
Για τον Μπαράν Μπουρχάν (ανεξάρτητος) η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στην παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, τo 2019.
Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.
- Ρωτήσαμε το ChatGPT ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ - Ναι, είναι αυτή που φαντάζεστε
- Πνίγηκε ο αδερφός του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, Νίκου Νικολετάκη - «Ήταν ο πιο καλόψυχος άνθρωπος»
- Υπόθεση Κακαλέτρη: Η ιστορία του μαθητή που αιματοκύλισε σχολείο στη Σπάρτη επειδή έμεινε μεταξεταστέος
- Άντι Μπέρναμ: Ο «Βασιλιάς του Βορρά» που διεκδικεί την «καρέκλα» του Στάρμερ - Τι καινούργιο φέρνει
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.