Μενού
kikilias - enimori gia kakokairia
Ενημέρωση Κικίλια για κακοκαιρία | Dimitris Kapantais - SOOC
  • Α-
  • Α+

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία, που αναμένεται στη χώρα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (22/09) στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, μεταξύ των οποίων και τη Θεσσαλία, που επλήγη σφοδρά και μετρά τις πληγές της μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και οι υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης και Γιάννης Μπρατάκος καθώς και τα υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υγείας, Τουρισμού, Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας.

Επίσης, το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΓΕΕΘΑ, των Περιφερειών της χώρας, της ΚΕΔΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΕΜΥ, μετεωρολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Έκτακτο δελτίο

Το μεσημέρι της Παρασκευής (22/09) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη, το φαινόμενο θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ανάλυση των μετεωρολογικών δεδομένων, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA