Μενού
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Ο Χρήστος Σπίρτζης σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά να γίνει έρευνα για τυχόν ευθύνες στο «έγκλημα των Τεμπών», μίλησε στο Action 24 για τις επόμενες ενέργειές του.

«Θα σας πω ότι εάν απορριφθεί κι αυτό, για να έχουν αλλοθί να μην διερευνηθεί υπουργός ή υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, που εμπλέκονται, θα συνεχίσω τις πρωτοβουλίες. Περιμένω θεσμικά, όπως περίμενα το αποτέλεσμα της προανακρίτικης, που ζήτησα να συσταθεί με ανώτατους δικαστές, με τροπολογία για να μην ισχύσει καμία παραγραφή, όπως έκανα στην Εξεταστική. Περιμένω θεσμικότατα το κοινοβούλιο εάν θα ανταποκριθεί στο αίτημα για άρση ασυλίας μου και στη συνέχεια θα προχωρήσω σε άλλες πρωτοβουλίες»

«Αυτό που χρησιμοποίησα εγώ δεν ήταν νόμος, αλλά διάταγμα του ελληνικού Συντάγματος. Από τη στιγμή που προβλέπεται στο Σύνταγμα, εάν εσύ θες να διερευνηθείς να μπορείς να το ζητήσεις από το ελληνικό κοινοβούλιο, το έκανα, δεν το έκανε κάποιος πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές.

«Δεν μπορούσα να πάω στην ελληνική δικαιοσύνη, γιατί σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα που έχουμε, όταν πέφτει πάνω σε όνομα πρώην υπουργού, τον στέλνει στο ελληνικό κοινοβούλιο» συνέχισε ακόμη ο Χρήστος Σπίρτζης.

Χρήστος Σπίρτζης: Τι ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα

Τη διεξαγωγή έρευνας για τυχόν ευθύνες του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ζητά από τη Βουλή ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «έγκλημα» στα Τέμπη και επισημαίνει ότι, από την πρώτη στιγμή, ζητά «να αντιμετωπίσω τις ποικίλες υπόνοιες ή/και κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εις βάρος μου για την περίοδο 2015 - 2019, που διετέλεσα υπουργός Υποδομών και Μεταφορών».

Καταγγέλλει πως «από τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα έχω βρεθεί έκθετος, χωρίς κανένα λόγο και καμία αιτιολόγηση, σε μία προπαγανδιστική τακτική διάχυσης ευθυνών, καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες, με στόχο την εμπλοκή του ονόματος μου, γενικά και αόριστα, στη χορεία των υπαιτίων του δυστυχήματος/εγκλήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από τον κ. Τασούλα την ενεργοποίηση άρθρου του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει τα εξής: «Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης ή υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Εκφράζει, παράλληλα, την ευχή του να πράξουν το ίδιο και τα «υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα» ώστε να μην φαίνεται σαν να κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA