Μενού
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Σύσκεψη για τα έργα αποκατάστασης στη Φθιώτιδα | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Μετά τις διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel το Σεπτέμβριο του 2023, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέπτεται περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Πρώτες στάσεις η Λαμία και ο Δομοκός, όπου ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Νίκος Ταχιάος συμμετείχαν σε συσκέψεις για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές.

«Συζητήσαμε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Λαμίας. Καταλήξαμε και συμφωνήσαμε, από κοινού με τον Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ στον Δήμο. Μαζί με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον Δήμο Δομοκού, το συνολικό κόστος των έργων υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ. Πέρα από τις μικρο-παρεμβάσεις που θα γίνουν σε διάφορα σημεία, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις: Η μία στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Βρύσης, που υπέστη και τη μεγαλύτερη ζημιά από τις πρόσφατες καταστροφές, αλλά και μία δεύτερη, πέριξ της Μονής Αγάθωνος», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι σχετικοί διαγωνισμοί θα γίνουν εντός του καλοκαιριού και τα έργα θα ολοκληρωθούν σε ορίζοντα 2-3 ετών.

Σχετικά με τις ζημιές στα σχολικά κτίρια αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε: «Η υλοποίηση των παρεμβάσεων για τα σχολεία θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024. Πρόκειται για παρεμβάσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο στο Νέο Μοναστήρι όσο και στον Δομοκό. Τα σιδηροδρομικά έργα, τα οποία περιλαμβάνουν και τον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και υποδομές στην ευρύτερη περιοχή και τη σύνδεση με τη Θεσσαλία, θα υλοποιηθούν την επόμενη διετία. Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο, αλλά και σε γέφυρες, δρομολογούνται έργα ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ».

Μετά τη Φθιώτιδα, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί τη βόρεια Εύβοια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA