Μενού
λεωφορείο φυσικού αερίου
Αρθρωτό λεωφορείο Urbanway CNG | Iveco
  • Α-
  • Α+

Παράλληλα με τις διαδικασίες για την κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρά η προμήθεια για λεωφορεία CNG (φυσικού αερίου). Η σχετική σύμβαση για 100 αρθρωτά λεωφορεία, μήκους 18 μέτρων, υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Head of Europe Commercial Operations της Iveco Bus, Τζόρτζιο Τζίνο. Τα 100 λεωφορεία θα δρομολογηθούν στην Αθήνα.

«Εκτιμούμε ότι, μέσα στο 2025, το σύνολο αυτών των οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας κατά την εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης.

«Έχουμε θέσει ως στόχο τη δρομολόγηση προμήθειας 1.300 νέων λεωφορείων σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία πρόκειται να αναβαθμίσουν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένα ουσιαστικό βήμα είναι η σημερινή υπογραφή της Σύμβασης για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)».  

Χρήστος Σταϊκούρας
Οι κύριοι Σταϊκούρας και Τζίνι κατά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

«Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια 100 λεωφορείων, 18 μέτρων αρθρωτών, συμπιεσμένου φυσικού αερίου, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Αναβαθμίζουμε τις Αστικές Συγκοινωνίες, ενισχύουμε τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και ουσιαστικά αλλάζουμε σελίδα στις Μεταφορές. Σε συνδυασμό με την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία σε λίγους μήνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια εποχή πιο πράσινη και πιο βιώσιμη στις συγκοινωνίες, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή κουλτούρας των πολιτών» ανέφερε από την πλευρά της η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA