«Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
«Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων. Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανάπτυξη
Να σημειωθεί ότι το 2ο τρίμηνο η Ελλάδα κατέγραψε το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, πρώτη σε ρυθμό ανάπτυξης το β’ τρίμηνο του 2024 ήταν η Πολωνία και τρίτη η Ολλανδία.
Η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο του 2024 αναπτύχθηκε σε ετήσια βάση με ρυθμό 2,3%.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.