«Ο ρόλος των μεταφορών είναι σημαντικός για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε τις προτεραιότητες στον τομέα των μεταφορών. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προάγουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα και ενισχύουμε την έξυπνη κινητικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό σύστημα μεταφορών. Σε αυτή την κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, εκσυγχρονίζουμε και "πρασινίζουμε" τον στόλο των λεωφορείων μας, προωθούμε την ηλεκτροκίνηση, ενισχύουμε την ασφάλεια των μεταφορών και επενδύουμε σε ανθεκτικές υποδομές, αναδεικνύοντας τη θέση της χώρας μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών».
Αντικείμενο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών είναι «Ο ρόλος των Μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.