Μενού
Χρήστος Σταϊκούρας
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

«Ο ρόλος των μεταφορών είναι σημαντικός για την επίτευξη υψηλής και βιώσιμης ανάπτυξης και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε τις προτεραιότητες στον τομέα των μεταφορών. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο προάγουμε τη βιώσιμη συνδεσιμότητα και ενισχύουμε την έξυπνη κινητικότητα, προκειμένου να έχουμε ένα ανταγωνιστικό, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό σύστημα μεταφορών. Σε αυτή την κατεύθυνση, σε εθνικό επίπεδο, εκσυγχρονίζουμε και "πρασινίζουμε" τον στόλο των λεωφορείων μας, προωθούμε την ηλεκτροκίνηση, ενισχύουμε την ασφάλεια των μεταφορών και επενδύουμε σε ανθεκτικές υποδομές, αναδεικνύοντας τη θέση της χώρας μας στο νέο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών».

Αντικείμενο του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών είναι «Ο ρόλος των Μεταφορών ως εργαλείο κοινωνικής και εδαφικής συνοχής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.