«Όλοι οι κάτοικοι της χώρας που ζουν εκτός των αστικών κέντρων αλλά και οι χιλιάδες πολίτες που έφυγαν λίγες ημέρες από αυτά για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να περάσουν τις γιορτινές ημέρες, επιστρέφοντας θα πληρώσουν μεσοσταθμικά 6% ακριβότερα διόδια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: «Τόσο απλά, τόσο άμεσα, τόσο απροκάλυπτα η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά αποδεικνύει για τα κέρδη ποιων εργάζεται».
Αναφέρει ακόμη: «Οι αυξήσεις των διοδίων αποτελούν ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα ταπείνωσης της αγοραστικής δύναμης.
Καθόλου τυχαία και η τελευταία θέση στον σχετικό πίνακα σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της EUROSTAT».
Oι νέες αυξημένες τιμές
Από χθες 1η Ιανουαρίου 2025 ισχύουν οι νέες, αυξημένες τιμές διοδίων σε ορισμένες περιοχές της χώρας και ήδη οι οδηγοί που επιστρέφουν στην Αττική μετά την «έξοδο» των εορτών διαπιστώνουν τις διαφορές.
Συγκεκριμένα, αυξημένες είναι οι χρεώσεις στα μετωπικά και πλευρικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Κορίνθου – Ελευσίνας, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, καθώς και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.
Από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025 θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στον αυτοκινητόδρομο, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδος Λεύκτρου – Σπάρτης.
Διόδια: Ανεβαίνει το κόστος των διαδρομών
Με βάση τις νέες τιμές, όπως ανακοινώθηκαν από την «Ολυμπία Οδό» το ταξίδι Πάτρα - Ελευσίνα (Αθήνα) για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 13,30 ευρώ, από τα 12,60 ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα.
Αντίστοιχα το κόστος των δοαδρομών διαμορφώνεται ως εξής:
- Αθήνα – Θεσσαλονίκη (που περιλαμβάνει 11 σταθμούς διοδίων): Από 30,45€ -> Πλέον είναι 32,15€
- Αθήνα – Πάτρα: Από 12,60€ -> Πλέον είναι 13,30€
- Αθήνα – Ιωάννινα μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου: Από 41€ -> Πλέον είναι 42,35€
- Αθήνα – Καλαμάτα: Από 15€ -> Πλέον είναι 15,50€
- Αθήνα – Τρίκαλα (Μέσω Ε65): Από 22€ -> Πλέον είναι 23,10€
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Η μεγάλη αλλαγή που κάνει το OPEN στο πρωινό του Σαββατοκύριακου
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
- Βόμβα Κούντροου για «Τα Φιλαράκια»: «Άνδρες σεναριογράφοι είχαν φαντασιώσεις με την Άνιστον και την Κόξ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.