Μενού
προανακριτικη
Η προανακριτική για τον Τριαντόπουλο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που συνεδριάζει η Προανακριτική για τις ευθύνες του Χρήστου Τριαντόπουλου για τα Τέμπη, προτάθηκε από την πλειοψηφία της ΝΔ να κληθεί στην επιτροπή ο πρώην υφυπουργός, είτε διά ζώσης είτε μέσω υπομνήματος.

Όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ, η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε στις 12.00 εν μέσω σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, με αντικείμενο το αίτημα του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ για παραπομπή της υπόθεσής του στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ολιγόλεπτη διακοπή ακολούθησε την έναρξη της διαδικασίας, καθώς ο πρόεδρος της προανακριτικής Παναγής Καππάτος ειδοποιήθηκε για το νέο Εξώδικο που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων Χρήστος Κωνσταντινίδης (σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού) και Αικατερίνη Τσελεπή - Βουτσινά (αδελφή του Ιωάννη Βουτσινά). 

Νέο εξώδικο συγγενών στην Προανακριτική

Υπενθυμίζεται «Εξώδικη Δήλωση, Διαμαρτυρία και Πρόσκληση» στην Επιτροπή είχε αποστείλει και η Μαρία Καρυστιανού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παναγής Καππάτος, σύμφωνα με το Μέσο, έχει διανείμει στα μέλη της Επιτροπής και τις δύο εξώδικες δηλώσεις προκειμένου να τις λάβουν υπόψιν τους.

Με την πιο πρόσφατη, οι δύο συγγενείς ζητούν ο Χρήστος Τριαντόπουλος να οδηγηθεί ενώπιον της Τακτικής Δικαιοσύνης.

«Ο Τριαντόπουλος, ο εντολέας του Μητσοτάκης και όλοι όσοι αναφέρονται παρακάτω, όπως και όποιοι συναίτιοι αναδειχθούν από την περαιτέρω έρευνα, θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Τακτικής Δικαιοσύνης», αναφέρει το κείμενο που συνυπογράφουν δύο συγγενείς.

Αναφέρουν επίσης πως η νομική τους αξίωση βασίζεται στο «άρθρο 8 του ν. 3126/2003 του Συντάγματος και την ισχύουσα για όλους τους πολίτες νομοθεσία».

Τέλος απαιτούν από την Επιτροπή να αποφανθεί «ότι είστε αναρμόδιοι για να κρίνετε τους συγκεκριμένους εγκληματίες, οι οποίοι το συντομότερο θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή»

Google News

Η Προανακριτική Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και μπορεί να αναθέσει ειδικότερες έρευνες πάνω στο επίμαχο αντικείμενο σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών. 

BEST OF LIQUID MEDIA