Μενού
kyriakos-mitsotakis-erntogan
Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο ΝΑΤΟ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο τους σχόλιο για τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ έκαναν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τύπος της γειτονικής χώρα αποτιμά θετικά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πολιτικών, την πρώτη μεταξύ τους μετά από 17 μήνες απώλειας άμεσης επικοινωνίας. Ειδικότερα, κάνει λόγο για μία νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ σημειώνει επίσης πως οι δύο χώρες επιθυμούν να έρθουν ξανά κοντά και να ανοίξουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Η «Μιλιέτ», μιλώντας για τη συνάντηση, υπογράμμισε πως «η κουβέντα που έλιωσε τον παγό με τον γείτονα». Παράλληλα, διευκρινίζει πως «συμφώνησαν ότι η συνέχεια και η συνέπεια του θετικού κλίματος της συνάντησης είναι προς όφελος και των δύο χωρών».

Ενδεικτικό ανάλογου δημοσιεύματος αποτελεί το σημερινό άρθρο της φιλοκυβερνητικής «Γενί Σαφάκ», η οποία σημειώνει στον τίτλο της ότι «Τουρκία και Ελλάδα σκοπεύουν να έρθουν ξανά πιο κοντά».

Στο ίδιο άρθρο, μάλιστα, σημειώνει πως «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών», αναφερόμενη προφανώς στη συμφωνία των δύο πλευρών για κοινό υπουργικό το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα, η ιστοσελίδα της Χουριέτ κάνει λόγο για «μία νέα αρχή στην Αθήνα». Διευκρινίζει πως «εντυπωσιακή ήταν η πρώτη συνάντηση του Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από ενάμιση χρόνο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA