Μενού
konstantopoulou
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην έναρξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι ισχυρισμοί της μάλιστα πυροδότησαν την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, από πλευράς ΝΔ.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας καταλόγισε στο κυβερνών κόμμα ότι προσήλθε «με διάθεση μη διερεύνησης». «Πρότεινε και εξέλεξε μονοκομματικό ΝεοΔημοκρατικό προεδρείο σε μια Εξεταστική Επιτροπή που συστάθηκε με πρόταση της αντιπολίτευσης», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θελήσατε να ακούσετε καν την πρόταση συγκρότησης ενός διακομματικού προεδρείου παρ' όλο που δεν θα άλλαζε τις όποιες αποφάσεις, αλλά θα ήταν μια έξυπνη ενέργεια τουλάχιστον για να περισώσετε το "φαίνεσθαι" ότι δηλαδή δεν είστε τροχοδρομημένοι και δρομολογημένοι για να τα κουκουλώσετε όλα στην υπόθεση αυτού του εγκλήματος που ολόκληρη η κοινωνία αγωνιά όχι για το εάν θα φωτιστούν όλες οι πτυχές του αλλά και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως «η ΝΔ κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν ήθελε να ακουστεί ούτε καν η κλήτευση του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή» όπως και ότι «θα πρέπει να έρθει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» στην Εξεταστική για να καταθέσει.

Μάλιστα, τόνισε πως «οι δύο αυτές κλητεύσεις σε ακρόαση στην Εξεταστική θα πρέπει να γίνουν» και προειδοποίησε «να μην προσπαθήσετε να το αποτρέψετε γιατί σας βλέπει όλη η Ελλάδα».

Ανέφερε επίσης ότι συμμετέχει η ίδια στην Εξεταστική Επιτροπή για να σταματήσει η ατιμωρησία, για να μην επιτρέψει «να κάνετε κόλπα», για να εξασφαλίσει «ότι δεν θα κόψετε και δεν θα ράψετε την Επιτροπή στα μέτρα σας» και «για να χυθεί άπλετο φως». Ακόμη, στράφηκε και κατά του εκλεγέντα προέδρου της Εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλου λέγοντας πως «ήταν ο βουλευτής εκείνος που αρνήθηκε ότι τα Τέμπη ήταν έγκλημα».

Εξεταστική για τα Τέμπη: Η απάντηση Πλεύρη

«Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας. Όλοι θα κριθούμε στην Εξεταστική Επιτροπή και θα κριθούμε ποιοι θέλουμε να διακριβώσουμε την αλήθεια και ποιοι ενδεχομένως θέλουν να κάνουν ένα επικοινωνιακό βήμα για να κερδίσουν μικροπολιτικά», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο ίδιος πήρε τον λόγο μετά την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια και επεσήμανε ότι «όλοι θα κριθούμε από την παρουσία μας στην Εξεταστική» κι επιπλέον επικαλέστηκε το γεγονός ότι τα πορίσματα των Προανακριτικών Επιτροπών τής προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, ήταν αυτά που οδήγησαν στις καταδικαστικές αποφάσεις των ειδικών δικαστηρίων.

«Εμείς όμως έχουμε ένα επιπλέον στοιχείο: στις δύο Προανακριτικές που κάναμε την προηγούμενη περίοδο τα πορίσματα ήταν της πλειοψηφίας, κρίθηκαν από τα Ειδικά Δικαστήρια. Άρα εμείς έχουμε δείξει εν τοις πράγμασι ότι η δουλειά που κάνουμε σε αυτές τις Επιτροπές κρίνεται μετά και από ανεξάρτητα όργανα και στην μεν μία καταδικαστική απόφαση υπήρξε αντιγραφή του πορίσματος, στην δε άλλη ένα τμήμα αυτού που καταλόγιζε το πόρισμά μάς οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι σίγουρη «και θα το διαπιστώσει στην διαδικασία» ότι το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας για το τραγικό δυστύχημα αυτό, είναι απολύτως ειλικρινές και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA