Μενού
atlas
Argiro.gr
  • Α-
  • Α+

Όταν μιλάμε για dips, αλοιφές, συνοδευτικά ή όπως θέλεις να πεις, το τζατζίκι είναι στην κορυφή των ελληνικών προτιμήσεων. Βρίσκεται σε όλα τα κυριακάτικα τραπέζια, σε κάθε ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της και, φυσικά, μέσα στο σουβλάκι. Από ό,τι φαίνεται, δεν είμαστε μόνο εμείς που το αποθεώνουμε.

Ο οδηγός Taste Atlas, που είναι διάσημος για τις γαστρονομικές λίστες του και τι ξεχωρίζει ανά τον κόσμο, έβγαλε πόρισμα και για τα dips. Η Ελλάδα έχει την τιμητική της στη λίστα με τα 50 καλύτερα dips του κόσμου, αλλά το τζατζίκι βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση. Στην 5η, για την ακρίβεια.

https://www.instagram.com/p/CsWQHolInD5/

«Το τζατζίκι είναι μία ελληνική συνταγή, που αποτελείται από γιαούρτι, αγγούρι, σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά. Σερβίρεται ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό κρεάτων. Η ονομασία του προέρχεται από την τούρκικη λέξη cacik, ενώ υπάρχει και η υποψία ότι εμπνέεται και από το ινδικό dip raita», σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του Taste Atlas.

Ποια άλλα dips κατάφεραν να μπουν στο παγκόσμιο Top50; Στη 17η θέση είναι η φάβα, στην 23η η τυροκαυτερή, στην 31η η μελιτζανοσαλάτα, στην 35η η λατρεμένη ταραμοσαλάτα και στη θέση 40, η πατζαροσαλάτα. Την πρωτιά κατέλαβε το λιβανέζικο mutabal.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA