Μενού
fagita
Φαγητά | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στη 2η θέση του κόσμου, μετά και την αντίστοιχη ιταλική, με 4,69 αστέρια βρέθηκε η ελληνική κουζίνα με βάση τα ετήσια βραβεία που κατανέμει το «TasteAtlas» η, όπως αναφέρεται, «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων».

Όπως σημειώνουν στη σχετική ιστοσελίδα τους «έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί».

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ιταλική κουζίνα επικράτησε της αντίστοιχης ελληνικής, συγκεντρώνοντας 4,72 αστέρια.

Τα φαγητά που ξεχώρισαν

Στη σχετική λίστα, η ιστοσελίδα του οδηγού γεύσεων έχει ξεχωρίσει εκατοντάδες ελληνικά φαγητά και υλικά, αλλά μόνο λίγα τοποθετεί στις πρώτες θέσεις βάσει αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος.

Μεταξύ των 399 τροφίμων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, μπορεί κανείς να διακρίνει και παγκόσμια εδέσματα, όπως είναι το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και, μεταξύ άλλων, τη μαστίχα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.