Μενού
Ροφήματα καφέ
Ροφήματα καφέ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα... λατρεύουμε τον καφέ και όχι τυχαία, αφού το Taste Atlas συμπεριέλαβε τρεις ελληνικούς στη λίστα με τους 10 καλύτερους στον κόσμο. 

Ο καφές μας που κατέκτησε την 3η θέση ήταν επάξια ο αγαπημένος του Έλληνα και φίλος του σκληρά εργαζόμενου, ο Freddo Espresso, ενώ Freddo Cappuccino και Φραπές βρέθηκαν στην 4η και 8η θέση αντίστοιχα. 

Ο Freddo Espresso «γεννήθηκε» στην Ελλάδα και έχει γράψει ιστορία. Μία πατέντα που θα μπορούσε να γράψει ιστορία παγκοσμίως στον καφέ φιλοδοξούν να αναδείξουν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα barista

Φεστιβάλ καφέ με παγκόσμιους πρωταθλητές 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα barista θα λάβει χώρα στο World of Coffee του Πουσάν της νότιας Κορέας, μεταξύ 1 και 4 Μαΐου. Μερικοί από τους καλύτερους baristas του κόσμου θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, επιδεικνύοντας τις δεξιότητές τους σε μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου.

Το World of Coffee του Πουσάν θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση World of Coffee στην ασιατική ήπειρο. Το Πουσάν και η Νότια Κορέα συνολικά είναι σημαντικοί κόμβοι του καφέ στην Ασία, με σημαντικές πωλήσεις, εκτενή έρευνα και τεχνολογία στον καφέ, και με την κουλτούρα του καφέ να αναπτύσσεται σημαντικά.

Το World of Coffee του Πουσάν θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της πόλης και είναι μια συνεργασία μεταξύ της Specialty Coffee Association και της Exporum.

Η έκθεση World of Coffee Πουσάν 2024 είναι η πρώτη έκθεση της World of Coffee στην Ασία, απόδειξη της σημαντικής ανάπτυξης της βιομηχανίας του καφέ στην περιοχή.

Η Νότια Κορέα συγκεκριμένα, είναι κέντρο καφεποσίας διαχρονικά και το Πουσάν, ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και εμπορικό κέντρο καφέ, είναι ένας φυσικός προορισμός για μια έκθεση καφέ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα barista επιστρέφει στη Νότια Κορέα, μετά την τελευταία διεξαγωγή στη Σεούλ το 2017. Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της τελειότητας στον καφέ και η πρόοδος του επαγγέλματος του barista.

Ο διαγωνισμός για τον καλύτερο barista

Οι διαγωνιζόμενοι θα ετοιμάσουν τέσσερις εσπρέσο, τέσσερα ροφήματα με γάλα και τέσσερα ροφήματα δικής τους επινόησης σε έναν δεκαπεντάλεπτο διαγωνισμό υπό τους ήχους μουσικής. Διαπιστευμένοι κριτές από όλον τον κόσμο θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις των διαγωνιζομένων.

Οι καλύτεροι 15 διαγωνιζόμενοι, συν ένας νικητής από τον ομαδικό διαγωνισμό, θα προχωρήσουν από τον πρώτο γύρο στα ημιτελικά, κατόπιν οι έξι καλύτεροι στον τελικό, από όπου θα ανακηρυχθεί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA