Ασφυκτικά γεμάτη ήταν το φετινό Πάσχα η Κέρκυρα, με πλήθος κόσμου να σπεύδει στο νησί των Φαιάκων, για να παρακολουθήσει από κοντά το έθιμο των «Μπότηδων» και να γιορτάσουν την Ανάσταση.
Ο δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος, μιλώντας χθες (8/5) στο δημοτικό συμβούλιο, αποκάλυψε πως ο ομώνυμος δήμος θα ξεκινήσει πρωτοβουλία έτσι ώστε το έθιμο των «Μπότηδων» να ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Ο κ. Πουλημένος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ και αποκάλυψε περισσότερα στοιχεία για την πρωτοβουλία του δήμου του: «Βλέπουμε να εκδηλώνεται μία προσπάθεια μίμησης από άλλες περιοχές της χώρες, τις οποίες τις θεωρούμε καλοδεχούμενες, αλλά θεωρούμε αναγκαίο αυτό που έγινε στο πρωτότυπο εδώ και πολλούς αιώνες στην Κέρκυρα, να το κατοχυρώσουμε ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco».
Ο δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας, στη συνέχεια, στάθηκε στο έθιμο των Μπότηδων, πώς ξεκίνησε η ρίψη των φθαρμένων σκευών, το περιεχόμενό τους αλλά και πώς άλλαξε το έθιμο ανά τα χρόνια με τη χρήση της τεχνολογίας.
«Έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να τεκμηριωθεί το αίτημα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco» πρόσθεσε ο δήμαρχος για το έθιμο στην Κέρκυρα και συμπλήρωσε πως η πρωτοβουλία θα αναδείξει κι άλλο το έθιμο.
- Επιστρέφει στη φυλακή ο Γιωτόπουλος: Μεταφέρεται με ταξί, συνοδεία περιπολικών
- Ο πιο τρομακτικός οπαδός του Μουντιάλ είναι Τούρκος και πρώην χωροφύλακας
- Αδιανόητο περιστατικό βίας στην Κρήτη: Μάνα και γιος φέρονται να ξυλοκόπησαν την 39χρονη σύντροφό του
- Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, εμβληματική μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου - Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.