Η Έλενα Παπαρίζου είναι η τραγουδίστρια που συνδέθηκε με την επιτυχία, είναι η τραγουδίστρια που άλλαξε όλη της την πορεία μετά τη Eurovision και έγινε μια σταρ. Και οι σταρ στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, έχουν την ατυχία να αντιμετωπίζονται με κακία και σεξισμό. Ακόμα περισσότερο αν δεν έχουν τροφοδοτήσει τις στήλες των περιοδικών με τα προσωπικά τους και δεν έχουν προβάλλει πράγματα άσχετα με τη δουλειά τους. Η εμφάνιση της στη Eurovision έφερε ξανά στον αφρό όλο το απόστημα νοοτροπίας που υπάρχει σε αφθονία στην ελληνική κοινωνία.
Στα προηγούμενα χρόνια, κατά την παρουσία της στο The Voice, η Έλενα Παπαρίζου έχει ακούσει αρκετές φορές σχόλια για το σώμα της που σίγουρα δεν είναι ίδιο με αυτό που είχε το 2005. Ναι, μια γυναίκα που όδευε ή είναι πια στα 40, δεν έχει ίδιο σώμα με τα 19 της που ήταν το 2001 ή με τα 23-24 της το 2005. Οποία έκπληξις... Ίσως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη απ΄όλους που έχει άλλο βάρος, που δεν κερδίζει τη φθορά του χρόνου. Ίσως της αξίζει δημόσια μετάνοια 3 φορές την ημέρα με περιφορά..!
Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2021: «Ξύπνησε» μνήμες η Έλενα Παπαρίζου με το My Number One
Το σόου που έδωσε στη Eurovision του Ρότερνταμ έκανε ακόμα πιο ενοχλητικά τα σχόλια που αφορούν το σώμα ενός ανθρώπου, με πιο χαρακτηριστικό ένα meme που κυκλοφορούσε, όπου στη μία πλευρά ήταν η Έλενα του 2005 και στην άλλη του 2021. Και το meme έγραφε «Πριν την καραντίνα/μετά την καραντίνα». Η Ελληνίδα τραγουδίστρια, που έχει δείξει στο παρελθόν ότι ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες κακεντρέχειες, δεν ενοχληθήκε. Θα μπορούσε όμως να έχει ενοχληθεί, θα μπορούσε να έχει πειραχτεί η ψυχολογία της από το ότι κάποιοι θέλησαν να αναδείξουν το διαφορετικό της σώμα σε μια στιγμή που αναβίωνε έναν θρίαμβο τον οποίο όλοι είχαμε πανηγυρίσει τότε.
Το ότι είναι η Έλενα Παπαρίζου με αυτόν τον χαρακτήρα και μπορεί να το διαχειρίζεται, δε σημαίνει πως έχει ο κάθε ένας δικαίωμα να επικεντρώνει τα σχόλια του, έστω και με τη μορφή τρολ ή με διάθεση χιουμοριστική, στο σώμα της. Γιατί το σώμα είναι για τον καθένα κάτι το ευαίσθητο και δεν μπαίνει σε λογικές πειράγματος, έστω και με τον μανδύα της κωμωδίας. Προφανώς και είναι κατανοητή η διαφορά μεταξύ του meme και του κακεντρεχούς σχολίου, αλλά όσον αφορά το σώμα, τα όρια δεν είναι διακριτά και σίγουρα δεν είναι ίδια για όλους.
Ένα πράγμα θα έπρεπε να σχολιάζουμε για την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision. Όχι αν έκανε σωστά που έβαλε το ίδιο ρούχο ή που έκανε την ίδια χορογραφία, γιατί είναι πιο βαριά, όπως γράφτηκε. Αλλά αν εξακολουθεί να μας ενθουσιάζει η εικόνα της στη Eurovision ή αν θα θέλαμε να μας εκπροσωπήσει ξανά. Οτιδήποτε δηλαδή σχετίζεται με τη μουσική και όχι με το σώμα της, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που μιλάμε για την Έλενα Παπαρίζου, μια γυναίκα που δεν έχει κάνει ούτε μισή μεμπτή πράξη στα 22 χρόνια καριέρας της και μας απασχόλησε μόνο με τη δουλειά της.
Εκείνο που αξίζει να αναδειχθεί ως τελευταίο, αφορά στο ότι η Παπαρίζου, αν ήταν μια άγνωστη και είχε ακριβώς το ίδιο σώμα, δε θα βρισκόταν κανένας να την κοροϊδέψει. Οι περισσότεροι θα την αποκαλούσαν μια σέξι γυναίκα. Επειδή είναι η Παπαρίζου όμως, στο μυαλό πολλών αυτό μεταφράζεται ως «της αξίζει να την πούμε χοντρή γιατί είναι διάσημη κι αυτές δεν έχουν πρόβλημα, δεν πονάνε».
Μήπως να αναθεωρήσουμε τέτοιες αντιλήψεις..;
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.