Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια δυσάρεστη είδηση μοιράστηκε με τους θαυμαστές της χθες η Floor Jansen η οποία, ωστόσο, έστειλε και ένα θετικό μήνυμα. Η τραγουδίστρια των Nightwish ανακοίνωσε ότι πριν από 15 ημέρες διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και πως σήμερα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου. Το ευχάριστο είναι πως, όπως είπε η ίδια, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά καθώς ο καρκίνος δεν είναι επιθετικός.

Η σπουδαία frontwoman του Heavy Metal συγκροτήματος Nightwish, στο κείμενο της που είχε τον τίτλο «Ένα Γράμμα Προς Εσένα», ενημέρωσε για όλα τα βήματα τις διαδικασίας, ενώ, αν και φυσικά όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού η υγεία προέχει, τόνισε πως όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, θα είναι σε θέση να περιοδεύσει με τους Nightwish στην Ευρώπη από τον επόμενο μήνα.

Ολόκληρο το κείμενο της Floor Jansen έχει ως εξής:

«Η ζωή έρχεται κατά κύματα, με τα πάνω και τα κάτω. Είχα τη χαρά να φτάσω σε πολλές κορυφές, και τα μοιράστηκα μαζί σας μέσω των social media και των πολλών πολλών συναυλιών σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα πολλά χρόνια της καριέρας μου. Αλλά τώρα με έπληξε ένα νέο κύμα. Και δεν είναι καλό. Έχω καρκίνο του μαστού. Διαγνώστηκε πριν από λίγο περισσότερο από 2 εβδομάδες και αύριο (σσ: εννοεί σήμερα) θα χειρουργηθώ για την αφαίρεση του όγκου. Η πρόγνωση μου είναι πολύ καλή!!! Φαίνεται να είναι ένας μη επιθετικός καρκίνος, ο οποίος φαίνεται να μην έχει εξαπλωθεί. Θα κρατήσω το στήθος μου. Και θα είμαι απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από αυτή τη χειρουργική επέμβαση, καθώς και μια τοπική θεραπεία ακτινοβολίας που θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά από αυτήν την επέμβαση, ελπίζουμε. Θα μάθουμε περισσότερα μετά την επέμβαση για να δούμε αν αυτή η θετική πρόγνωση ισχύει.

Η λέξη καρκίνος είναι σοκαριστική. Όλα όσα θεωρούσατε σημαντικά στη ζωή πριν από αυτή τη διάγνωση αλλάζουν ριζικά μέσα σε λίγα λεπτά. Τώρα θέλω απλώς να είμαι ξανά υγιής. Θέλω να δω την κόρη μου να γίνεται γυναίκα. Θέλω να ζήσω! Και το πιο τρομακτικό κομμάτι αυτής της διάγνωσης είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν υγιής! Δεν ένιωσα τον καρκίνο, δεν ήξερα ότι υπήρχε μέχρι που, ως γυναίκα άνω των 40, πήγα σε μια τυπική εξέταση μαστογραφίας. Κάτι που προσφέρουν πολλές χώρες, ακόμα και δωρεάν για κάποιες τυχερές. Αν δεν είχα πάει εκεί, ο όγκος θα είχε περάσει απαρατήρητος. Σε ένα χρόνο από τώρα αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ μεγαλύτερο. Η σκέψη αυτού με κάνει να μοιραστώ αυτήν την ιστορία μαζί σας. Η μαστογραφία σώζει ζωές! Είναι άβολο και μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα έχεις κάτι στο στήθος σου ούτως ή άλλως, αλλά ΠΗΓΑΙΝΕ!

Και για τους άντρες που διαβάζουν αυτό: υπενθυμίστε στη γυναίκα, τη φίλη, τη μητέρα, την αδερφή σας να πάνε να κάνουν έναν έλεγχο. Ακόμη και χωρίς την πολυτέλεια που βιώνω ως δυτική γυναίκα με δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας: ΠΗΓΑΙΝΤΕ! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με την αυτοανίχνευση εάν δεν έχετε πρόσβαση ή χρήματα για μια μαστογραφία. Εάν μπορώ να σας εμπνεύσω να φροντίσετε καλά τον εαυτό σας, τότε κάτι καλό θα βγει από αυτή τη διάγνωση. Αν όλα πάνε όπως τα σχεδίασα, θα είμαι εγκαίρως έτοιμη για την ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Nightwish, που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου! Και είμαι αισιόδοξη αφού η πρόγνωσή μου είναι καλή! Υπόσχομαι να φροντίζω τον εαυτό μου» έγραψε η Floor Jansen.