Μενού
GNR
Appetite for Destruction | Guns N' Roses
  • Α-
  • Α+

Πολλοί μπορεί να μην ήξεραν το όνομα του αλλά είναι σίγουρο πως είχαν δει τη δουλειά του και την είχαν θαυμάσει. Ο Billy White Jr., σχεδιαστής του θρυλικού εξώφυλλου του θρυλικού «Appetite For Destruction» των Guns N’ Roses (οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα έρθουν για μια μοναδική συναυλία στη χώρα μας, στο ΟΑΚΑ), έφυγε από τη ζωή.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο Slash. «RIP #BillyWhiteJr Ήταν ο σχεδιαστής του σταυρού λογότυπου των GNR & επί χρόνια φίλος του συγκροτήματος. Θα μας λείψεις», έγραψε ο Slash για τον White.

Με πάνω από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το Appetite For Destruction, που κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 1987,  είναι ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών και θεωρείται σταθμός για το είδος και τη μουσική γενικότερα.

Ο θρυλικός αυτός δίσκος θα είναι για πάντα συνδεδεμένος με αυτό το σχέδιο του Billy White Jr. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, μάλιστα, παλαιότερα, σχεδίασε αυτόν τον σταυρό όταν ο Axl Rose, πριν ακόμα το συγκρότημα γίνει διάσημο, επειδή ήθελε να κάνει ένα τατουάζ. Τελικά το σχέδιο άρεσε πολύ στα μέλη της μπάντας και αποφάσισαν να το κάνουν εξώφυλλο.

Αναλυτικότερα, η σχέση του Billy White Jr. με το συγκρότημα ξεκίνησε τη δεκαετία του 80, όταν ήταν ακόμα φοιτητής σε σχολή καλών τεχνών στο Long Beach της Καλιφόρνια. Μια ημέρα τον πήρε τηλέφωνο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, ο Axl Rose, ο οποίος του είπε ότι θέλει να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του πρώτου δίσκου τους, αφού το original σχέδιο είχε απαγορευτεί. Ήταν αυτός που διάλεξε το γνωστό σταυρό που κοσμεί το artwork και σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως για αυτό είχε εμπνευστεί από τους Thin Lizzy, συγκρότημα που λάτρευε ο Axl. Το σχέδιο αυτό αρχικά προοριζόταν για τατουάζ, όμως τελικά βρήκε το δρόμο του στην αιωνιότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA