Μενού
James_Kottak
Ο James Kottak | AP Photo
  • Α-
  • Α+

Θλίψη προκάλεσε στον κόσμο της ροκ η είδηση του θανάτου του James Kottak, του πρώην ντράμερ των Scorpions και των Kingdom Come, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 61 ετών στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του ντράμερ. Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η κόρη του.

Ο Αμερικανός ντράμερ έγινε μέλος των Scorpions το 1996 και αντικαταστάθηκε επισήμως το 2016 από τον Μίκι Ντι πρώην ντράμερ των Motorhead και ήταν το μακροβιότερο μέλος των Scorpions στις επιτυχίες του οποίου περιλαμβάνονται τα «Rock You Like a Hurricane» και «No One Like You».

Είχε ουσιαστικά βρεθεί εκτός συγκροτήματος, μετά την επεισοδιακή σύλληψή του το 2014 στο Ντουμπάι. Ο ίδιος είχε αποδεχθεί δημόσια σε συνεντεύξεις του, ότι η κατανάλωση αλκοόλ επηρέαζε αρνητικά τη συμπεριφορά του και είχε πει πως ουσιαστικά ήταν εξαρτημένος ή ότι δεν υπήρξε ποτέ εντελώς νηφάλιος.

Ο James Kottak ήταν επίσης αρχικό μέλος των Kingdom Come, των οποίων ήταν ο ντράμερ τους από το 1987 έως το 1989 και ξανά από το 2018 έως τον θάνατό του.

Το αντίο των Scorpions

«Πολύ θλιβερά νέα … ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ για 20 χρόνια James Kottak έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών … ο James ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος μουσικός και αγαπητός οικογενειάρχης … ήταν ο ''αδελφός μας από άλλη μητέρα'' και θα μας λείψει πραγματικά» γράφουν σε ανάρτησή τους οι Scorpions.

Σε συνέντευξη που έδωσε το 2020 στο fan club των Scorpions, Crazyscorps, ο Kottak είχε μιλήσει για τον αλκοολισμό.

«Πάντα μου άρεσε ένα ποτό εδώ κι εκεί. Και μετά έπαιρνα και ένα παυσίπονο που ονομάζεται Aleve. Είναι αυτό που παίρνουν όλοι οι παίκτες του μπέιζμπολ, όλοι οι ποδοσφαιριστές, και έχει αποτέλεσμα. Παίρνεις αυτά και δεν αισθάνεσαι τίποτα. Επιπλέον, είμαι ντράμερ σε ροκ συγκρότημα και είχα παντού το πράσινο φως για να πίνω.

Από το 2008 έως το 2011, δεν έπινα. Απλώς ξύπνησα μια μέρα και είπα: ''Δεν θέλω να πίνω πια''. Δεν πήγα σε κέντρο αποτοξίνωσης, δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά. Απλά δεν ήθελα να πίνω πια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA