Μενού
reworks2023
  • Α-
  • Α+

Από την πρώτη μέρα έναρξης η πεμπτουσία του Reworks πέρα από την παρουσίαση μεγάλων headliners, είναι να δίνει ευκαιρίες και να παρουσιάζει καλλιτέχνες που θα μεσουρανήσουν στο μέλλον. Το φεστιβάλ διαχρονικά έχει παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα περισσότερους από 500 καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα τους Moderat το 2010, τον Nicolas Jaar το 2011, τους Tale Of Us το 2013, τους Bicep το 2014, τους Adriatique το 2016, την Αnfisa Letyago το 2022. Φέτος έρχονται νέα ονόματα που θα μας απασχολήσουν πολύ το επόμενο διάστημα… Διαλέξαμε μόνο μερικά, τα οποία στα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Οι Tripolism έχουν δώσει την μουσική του καλοκαιριού με το single ‘Dope Dance’, ένα από τα πιο τρανταχτά hits της χρονιάς το οποίο έχει ανακηρυχθεί Essential New Tune από τον Pete Tong στο BBC Radio 1– και παίζεται φέτος παντού από την Ibiza έως τα μεγαλύτερα φεστιβάλ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Κοπεγχάγη της Δανίας, οι Tripolism – από τις αποκαλύψεις του 2023 που το Reworks συστήνει στο κοινό του – φέρνουν τον groovy ήχο τους με τριπλό b2b στην closing day του reworks 2023.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι GHEIST έρχονται στο Reworks, ώστε να απολαύσουμε το live με το οποίο ξεσηκώνουν χιλιάδες φίλους στα καλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη. Θα τους συναντήσεις τακτικά σε έναν από τους χώρους ορόσημα του Βερολίνου, το Watergate, εκεί όπου ξεκίνησαν το πρότζεκτ και έκτοτε γνώρισαν μια μετέωρη άνοδο, συναρπάζοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο με τον πλούσιο και συγκινητικό ήχο τους. Συνδυάζοντας το progressive με house και techno υφές, οι Γερμανοί καλλιτέχνες έχουν σφυρηλατήσει έναν δικό τους βαθύ, μελωδικό ήχο, που είναι εξίσου μελαγχολικός και ευφορικός. Θα τους δούμε την Τετάρτη 20 του μηνός στο Κυβερνείο!

xclub

 

Οι X CLUB. γεννήθηκαν μέσα από την επιθυμία του ντουέτου παραγωγής Ben Clarke και Jesse Morath με έδρα το Μπρίσμπεϊν να πειραματιστούν και να ξεπεράσουν τα όρια της σύγχρονης κλαμπ μουσικής. Ο ήχος του X CLUB., δεν ορίζεται εύκολα. Εμπνευσμένοι από την techno των αρχών της δεκαετίας του '90 μέχρι το μελλοντικό drum'n'bass έχουν χαράξει έναν δρόμο εντελώς δικό τους χάρη στην αυθεντική και εκλεκτική τους αντίληψη για τη χορευτική μουσική. Θα τους απολαύσουμε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Πολυχώρο του Μύλου!

8kays

 

Η Ουκρανή dj και παραγωγός 8Kays είναι ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που ιδρύθηκε το 2014 από την Iryna Shvydka, είναι γνωστή για τους ιντριγκαδόρικους και αναμφισβήτητα ιδιαίτερους ήχους της. Μη την χάσεις – θα βρίσκεται στο Block 33 την Παρασκευή 22 του μηνός.

Η πορεία της Elli Acula (Πολυχώρος Μύλου, 23/9) είναι ασταμάτητη, όπως ακριβώς και η δύναμή της πίσω από τα decks να συνδυάζει groovy, δυνατούς ήχους που κυμαίνονται από Techno, Rave, Breakbeat, Electro και Jungle! Η ηλεκτρική της ενέργεια έχει ήδη ενθουσιάσει κοινό και djs σε κορυφαίους χώρους της Ευρώπης όπως οι Berghain, Printworks, Fabric και Robert Johnson.

sochi terada

 

Ο Soichi Terada είναι εδώ και καιρό είναι ο σημαντικότερος Ιάπωνας house καλλιτέχνης, Με έναν ήχο που φέρει τα διακριτικά χαρακτηριστικά της Νέας Υόρκης των δεκαετιών του '80 και του '90, ξεχώριζε πάντα για το μουσικό του style. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς καριέρας που χρονολογείται από τη δεκαετία του '80, ο Terada ήταν υπεύθυνος για τα soundtrack παιχνιδιών υπολογιστή όπως το Ape Escape, καθώς και για αμέτρητες εξαιρετικές κυκλοφορίες στη δισκογραφική του Far East Recordings μαζί με τον καλό φίλο Shinichiro Yokota! Την Κυριακή 24 του μηνός στο MET Hotel Rooftop.

fejika

 

Μία από τις επόμενες, δυνατές προτάσεις του Reworks για το 2023, o Fejká μέλος της περίφημης Ki Records του Christian Löffler, με ήχο μοιρασμένο ανάμεσα ανάμεσα σε απαλές, ονειρεμένες ατμόσφαιρες και το έντονο vibe της techno. Ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης που θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA