Μενού
alkinoos-ioannidis
Αλκίνοος Ιωαννίδης | NDP
  • Α-
  • Α+

Στην Κύπρο μετακομίζει μόνιμα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μαζί με την σύζυγό του, Ξανθίππη Πασχαλίδου, και τις τρεις κόρες τους, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Magazine του News 24/7. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του γνωστού τραγουδιστή, αφού εκεί γεννήθηκε το 1969 και έζησε μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Όταν το 1989 απολύθηκε από τον στρατό, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Παράλληλα με το θέατρο, ασχολήθηκε και με τη μουσική, κυκλοφορώντας το 1993 το πρώτο του άλμπουμ, το οποίο γνώρισε επιτυχία και τον σύστησε στο ευρύ κοινό, το οποίο τον ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα. 

Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν έκρυψε την αγάπη του για την Κύπρο και τη χαρά του που επιστρέφει σε αυτή με την οικογένειά του πλέον. 

«Παρόλο που είμαι μισός Κύπριος, αφού η μητέρα μου είναι Σαλονικιά, αγαπώ την Κύπρο βαθιά και καθοριστικά για την ύπαρξή μου. Δεν αισθάνομαι ότι έφυγα ποτέ. Τριάντα τέσσερα χρόνια τώρα, επιστρέφω μέσα μου καθημερινά στο πληγωμένο μου νησί. Αυτές όμως τις μέρες επαναπατρίζομαι κυριολεκτικά. Το κάνω με βαθιά συγκίνηση, τόσο για όσα ξαναβρίσκω εκεί, όσο και για τους φίλους, την κοινότητα και τα τοπία που αφήνω στο Πήλιο, το οποίο όμως θα επισκέπτομαι όσο ο αγώνας των Σταγιατών συνεχίζεται.

Ούτως ή άλλως, στην Ελλάδα θα βρίσκομαι πολύ συχνά, οπότε πιστεύω πως δε θα μου λείψει. Η φύση της εργασίας μου άλλωστε, όπως και ο χαρακτήρας μου, δεν επιτρέπουν κάποιον πραγματικά μόνιμο τόπο διαμονής. Χαίρομαι πάντως που επιστρέφω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου φέρνοντάς της την οικογένεια που δεν είχα όταν έφευγα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά μου να τη γνωρίσουν και να τη ζήσουν, πριν ανοίξουν τα φτερά τους και αφήσουν το σπίτι. Εύχομαι να τα στερεώσει όπως στερέωσε και μένα. Άλλες προσδοκίες δεν έχω από αυτήν. Μόνο ευγνωμοσύνη». 

Να αναφερθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ζούσε στο Πήλιο και μάλιστα, στη χθεσινή του συναυλία, αναφέρθηκε στην τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία Daniel, στρέφοντας τα «βέλη» του στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.