Μενού
...
  • Α-
  • Α+

Το μουσικό ντουέτο, δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2023 και αποτελείται από τον Αντρέα Λάσο, που ασχολείται με την σύνθεση, ηχογράφηση παραγωγή μουσικού υλικού και από την Δήμητρα Τσαγκαράκη, την τραγουδίστρια του σχήματος. Η μουσική τους αποτελείται από ένα μείγμα ηλεκτρονικής-ποπ, με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι SORITES δανείζονται το όνομά τους από τους «σωρείτες», που αποτελούν κατηγορία νεφών, γνωστά ως τα σύννεφα του “καλού καιρού”. Είναι πυκνά και λευκά και έχουν μια fluffy αίσθηση. Ο Αντρέας μας περιγράφει πώς εμπνεύστηκε το όνομα: «Ξεκίνησα να παρατηρώ τα σύννεφα αυτά, όταν ένας χαρακτήρας από μια συγκεκριμένη σειρά που έβλεπα είχε πει την ατάκα “Sometimes i wish i were a cloud”, την ώρα που άραζε κάτω από ένα δέντρο και παρατηρούσε τους σωρείτες μια καλοκαιρινής ημέρας.

Έπειτα ξεκίνησα να σκέφτομαι την όλη σημασία της “γαλήνης” του ανθρώπινου νου και ψυχής και κατάλαβα το βαθύ νόημα αυτής της σκέψης. Ξεκίνησα να θαυμάζω την στάση που έχουν αυτά τα σύννεφα στην σύντομη ζωή τους. Είναι ευέλικτα αλλά και στιβαρά, μεταλλάσσονται, ενώ συγχρόνως διατηρούν το σχήμα τους. Κι έτσι, σαν πράοι γίγαντες ταξιδεύουν γαλήνια στον καλοκαιρινό ουρανό με οδηγό πάντα τον άνεμο».

Το «Είναι Μοιραίο» είναι το πρώτο single από τον δίσκο που ηχογραφούν οι SORITES και θα κυκλοφορήσει το 2025.

Συντελεστές:

Μουσική: Αντρέας Λάσος

Στίχοι: Αντρέας Λάσος

Μουσική παραγωγή: Αντρέας Λάσος

Φωνή: Δήμητρα Τσαγκαράκη

Mix & Mastering: Δημήτρης Μπέλλος

Φωτογραφίες: Ζωή Πύρινη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA