Μενού
Sivert Hoyem
Sivert Hoyem
  • Α-
  • Α+

Όταν έγινε η ανακοίνωση της συναυλίας του Νορβηγού, Sivert Hoyem, frontman των Madrugada, το σχετικό δελτίο τύπου, έγραφε «one night only» και αμέσως η σκέψη πήγε στο πως το ελληνικό κοινό θα προλάβει να τον χορτάσει μόνο σε μια νύχτα. Μπορεί οι επισκέψεις των Madrugada στην Ελλάδα να έχουν γίνει συχνές, όμως ο ίδιος είχε αρκετό διάστημα να προγραμματίσει ένα solo tour.

Η τεράστια γκάμα στις δημιουργίες των Madrugada, δεν επιτρέπουν σχεδόν ποτέ στον ίδιο να παρεμβάλει προσωπικά του τραγούδια στο setlist (και είναι και λογικό), συνεπώς μια σκηνή μόνο δική του είναι κάτι πολυαναμενόμενο από τους φίλους του.

Ενας από τους πιο σεβαστούς καλλιτέχνες της Νορβηγίας, με τον βαθύ λυρισμό και την αιθέρια φωνή, είναι έτοιμος να βάλει φωτιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το νέο του προσωπικό δίσκο αλλά και εκτελώντας αγαπημένες προσωπικές επιτυχίες.

Ο frontman του εμβληματικού συγκροτήματος Madrugada, ακροβατεί μονίμως τον ιστό του εναλλακτικού ροκ και της φολκ και μας προσκαλεί να εμβαθύνουμε στα βάθη της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα από τη δύναμη της μελωδίας και του στίχου.

Ο Sivert Hoyem, λίγο πριν τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, μιλά στο Reader:

Πως αισθάνεσαι για την επιστροφή σου στην Αθήνα;

«Η αλήθεια είναι πως είμαι ενθουσιασμένος! Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ δυνατό tour και ανυπομονώ για τη συνέχεια και τις εμφανίσεις στην Ελλάδα. Έρχομαι με μουσικούς που πλέον λειτουργούμε άψογα μαζί, αφού είμαστε σχεδόν 10 χρόνια στη σκηνή παρέα. Είναι τρομερή η σχέση που υπάρχει με το κοινό και αυτό δεν το λέω απλά για να το πω. Από τα 00’s που χτίστηκε αυτή η επαφή, παραμένει θερμή ως τώρα. Οι εμφανίσεις μου εκεί είναι πάντοτε κάτι ιδιαίτερο».

Sivert Hoyem

Νιώθεις διαφορετικά όταν παίζεις στην Ελλάδα ή είναι εντύπωσή μας;

«Πάντα και παντού δίνω τον καλύτερο μου εαυτό αλλά εννοείται πως το να παίζω στην Ελλάδα, είναι πάντα από τα highlights της περιοδείας. Βρισκόμαστε σε ένα απίθανο tour με μία πολύ σφιχτά δεμένη μπάντα. Το setlist που έχουμε ετοιμάσει, έχει τα πάντα! Νέα τραγούδια, παλαιότερα δικά μου αλλά και Madrugada φυσικά».

Ποια θα έλεγες ότι είναι η αγαπημένη σου φορά από τις επισκέψεις σου στην Αθήνα;

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δύο νύχτες στο Ηρώδειο. Είναι κάτι που έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου ως κορυφαία στιγμή».

Βγήκες για νέα περιοδεία, έχοντας μαζί σου ένα πολύ φρέσκο δίσκο. Πες μας λίγα λόγια για το «On an Island».

«Θα έλεγα πως σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό από τις τελευταίες δημιουργίες μου με τους Madrugada. Ήθελα κάτι οργανικό, κάτι απλό, όχι τόσο ορχηστρικό. Και αυτό το συναίσθημα με ακολούθησε ακόμη και στη δημιουργία αλλά και στη ηχογράφηση του δίσκου. Για αυτό άλλωστε έγινε και σε ένα απομακρυσμένο ψαροχώρι της Νορβηγίας που μας έδινε ακριβώς αυτή την ατμόσφαιρα που ήθελα. Η γενέτειρά μου πάντα μου δίνει την έμπνευση που χρειάζομαι και ήξερα ακριβώς ήθελα να ηχογραφήσω αυτό το δίσκο. Το ίδιο συνέβη και με τη μουσική και με τους στίχους. Φυσικά, είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν είναι νέα ταυτότητα αλλά ένα νέο πρότζεκτ για μένα».

Έχεις σκεφτεί ποτέ την Ελλάδα και την ιστορία της, ίσως με τη μυθολογία, ως έμπνευση;

«Φυσικά και θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο. Έτσι και αλλιώς, είμαι πολύ αφοσιωμένος στην Ιστορία, μου αρέσει να μαθαίνω και να διαβάζω. Γνωρίζω πως οι ελληνικοί μύθοι είναι διάσημοι και αποτελούν ίσως ένα εσωτερικό υπόβαθρο κάθε μεταφοράς που χρησιμοποιούμε σήμερα. Μακάρι να μάθω σύντομα περισσότερα και να αποτελέσει πηγή δημιουργίας».

Προπώληση:

Αθήνα: www.more.com/music/sivert-hoyem-en/

Θεσσαλονίκη: www.more.com/music/sivert-hoyem-thessaloniki/

Photo Credits: Andreas Hornoff

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA