Μενού
sexpyr
Σέξπυρ | Facebook page
  • Α-
  • Α+

ΚαβουροδεινόσαυροιTrendy Hooligans, συνεργασίες με ράπερ όπως ο Μαύρος Ήλος, με τα Ημισκούμπρια ως La Klikaria, με τον Μυθριδάτη solo και τόσα ακόμα έχει ζήσει ο Σέξπυρ. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Κυττάρου για ένα μεγάλο μουσικό πάρτι, παρέα με πολλούς και εκλεκτούς φίλους, τον συναντήσαμε και μιλήσαμε για όλα αυτά.

- Πώς δημιουργήθηκαν οι Καβουροδεινόσαυροι, και πώς ήρθατε κοντά, καλλιτεχνικά, με τα Ημισκούμπρια;

«Ήταν Ιούνιος του 1997, καλοκαίρι, τέλος 1ης λυκείου. Μόλις είχα περάσει ανεμοβλογιά, βρογχίτιδα με ταυτόχρονα σπασμένο το κάτω αριστερά άκρο! Μέσα από τους πόνους τους έντονους φιλοσόφησα τη ζωή και αποφάσισα να αφήσω και εγώ κάτι μέσω της έκφρασης, πριν γίνω κοπριά αναμεμειγμένη με κοκκινόχωμα! Παρέα με τον Ηλία Γούλα, τωρινό μου drummer στους νεοσύστατους Τσαντισμένους χωρίς logo, και με 20.000 δραχμές στην τσέπη επισκεφθήκαμε το μαγαζί του Νάκα στην Αθήνα, για να αγοράσουμε δύο MK2 , 1 μίκτη και 1 μικρόφωνο πιστεύοντας πως στο hip hop η μουσική βγαίνει από αυτά τα αντικείμενα έτοιμη σαν σπανακόπιτα! Ο υπάλληλος μας αποκάλυψε πως με αυτά τα λεφτά παίρναμε απλά το ταξί του γυρισμού στο χωριό μας τη Νέα Ερυθραία! Τζίφος! Παρόλα αυτά σε ένα εφηβικό πάρτι γνώρισα dj της γειτονιάς μετέπειτα δεξί χέρι του Βαλεντίνο του dj χειριστή κομοδίνων στα Mad awards στον οποίο για 2000 δραχμές το session ηχογραφήσαμε στο στερεοφωνικό του την πρώτη κασέτα των Καβουροδεινόσαυρων! Η κασέτα αυτή έφτασε μέσω του θείου μου στην αδελφή του Δημήτρη Μεντζέλου και από εκεί σε αυτόν, έτσι έγινε η πρώτη επαφή με τα Ημισκούμπρια! Τότε ήταν που μου είπαν ότι βρίσκουν ενδιαφέρον σε αυτό που έκανα με εμένα να αυτοχαστουκίζομαι και να ανταπαντώ ότι θα έρθω με το που περάσω Πανελλήνιες! Πέρασα και από τότε τα άλλα ψάξτε τα στο ιντερνετς!».

- Η φράση «10 Λεπτά Κήρυγμα» τι σου θυμίζει;

«Ραντεβού πίσω από το μέγαρο μουσικής με τον σκηνοθέτη και τη σεναριογράφο της σειράς καθώς και μητέρα του αγαπημένου φίλου και ράπερ RG, ακρόαση του δίσκου των Καβουροδεινόσαυρων για να ακούσουν τι παίζουμε περίπου και επίσκεψη στο σπίτι της σεναριογράφου για να μου παρέχει τα 10 πρώτα επεισόδια για να γράψω τους στίχους των τίτλων! Πήγα σπίτι, πήρα την εγκυκλοπαίδεια Ελλαδική, είδα ποιοι γράφουν παιάνες, διάβασα το σενάριο, και σκεπτόμενος τον Μοναχό των Ημισκουμπρίων και πως αντιλαμβανόμουν και εγώ την εφηβική συμβίωση με τους γονείς μου έγραψα κάτι πέραν ως πέραν ρεαλιστικό! Την εφηβεία μου!».

- Ποιο ήταν το πιο απαιτητικό πράγμα που έχεις δημιουργήσει στα 25 χρόνια που είσαι στη μουσική, και αν αυτό ήταν η διασκευή του «Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί»

«Το τραγούδι αυτό γράφτηκε με τον Κωνσταντίνο Μάτσικα να λέει τα ρεφραίν και τον τότε παραγωγό μας στους trendy hooligans Διονύση Χριστοδουλάτο να υπογράφει τη μουσική. Εγώ έγραψα τους στίχους και είπα τα ραπ κουπλέ βασισμένα στο λόγο της Λιάνα Κανέλη στη βουλή που μου έστειλε ο Κωνσταντίνος! Πήραμε τις σχετικές άδειες μόνο για να ακουστεί όμως στην εκπομπή της στο REAL FM, γιατί για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία θα έπρεπε να πουλήσουμε το σπίτι μας! Ή πάρουμε δάνειο, για να αγοράσουμε το σπίτι που θα πουλήσουμε! Οι εποχές δύσκολες! Το κομμάτι έπαιξε για 6+ χρόνια ως τραγούδι τίτλων της εκπομπής και έγινε αφιλοκερδώς!»

- Trendy Hooligans: Τι θυμάσαι πιο έντονα από το μπαμ που έκαναν στη metal ελληνική σκηνή;

«Θυμάμαι τον διαγωνισμό των MAD AWARDS, το τότε MAD το οποίο χωρίς κάποιο κέρδος μας βοήθησε παίζοντας τα κλιπ μας τα οποία είχαν κόστος συνολικά μαζί 50 ευρώ! Τα 6 mad day live που μας κάλεσαν! Τον δίσκο σε alpha records και legend recordings! Tις εμφανίσεις με ΑΝΩΡΙΜΟΥΣ, ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE, Ημισκούμπρια στα επετειακά τους ακόμα και Γιάννη Αγγελάκα στην Κερκίνη! Τα lives μας σε Κ44 και bat city και φυσικά όλα μας τα videoclips, τον TUS και το Πλοκάμι του Καρχαρία, το κομμάτι με Σπύρο Γραμμένο, με Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τα ράδιο αρβύλα που πήγαμε και όλα μας τα κομμάτια και τα παιδιά που έπαιξαν 10 και βάλε χρόνια στην μπάντα! Φυσικά αξέχαστη θα μου μείνει η διαφήμιση που κάναμε το 2014 για το ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ με την ομάδα του Γιάννη Σορότου και το τραγούδι που κάναμε με το Μιθριδάτη «Η νύφη» που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα του συγκροτήματος! Μεγάλη στεναχώρια όποτε σκέφτομαι το εν λόγω σχήμα, η οποία μου έδωσε το κίνητρο να συνεχίσω από το 2016 έως σήμερα να πειραματιστώ σε πάρα πολλά πεδία και να αφήσω τη νοσηρότητα που δημιούργησαν κάποιες καταστάσεις και ένα συγκεκριμένο μέλος της μπάντας, πίσω μου! Τα ωραία πράγματα πρέπει να τελειώνουν σε σωστό timing για να παραμένουν ωραία!»

- Λάνθιμος Hooligans ή Σύνδεσμος Οπαδών Τρι.Π.Α. ΚΡΟΥ;

«Λάνθιμoς respect αιώνιο! Έλληνας που ξεκίνησε από τον Σάκη - φτού στον κόρφο μας - και κατέκτησε τον κόσμο! Σεβασμός! Τρίπα Κρού για εμένα μια ολόκληρη εποχή, καταπληκτικές σκηνοθεσίες και lives και ένας Βασίλης Λόγιος που μετατοπίστηκε με τα χρόνια στο κέντρο της καρδιάς μου! Μόνο αγάπη!»

sexpyr

- Στη συναυλία σου στο Κύτταρο θα είναι όλοι εκεί, από τον Μιθριδάτη, τον TUS και τον Μπάμπη Μπατμανίδη, έως τον Μαύρο Ήλο και μέλη των Tsopana Rave. Δώσε μας ένα σπόιλερ για όσα θα δούμε στη σκηνή.

 «Όσοι με παρακολουθούν αυτά τα χρόνια θα θυμούνται τρία format live. To ένα είναι οι εμφανίσεις μου με ipsychos ανά την Ελλάδα αλλά και τα τελευταία χρόνια στο BARAZZ στο Ν. Κόσμο! Το άλλο είναι με Μαύρο Ήλο και οι χαμοί που κάνουμε όποτε έρχεται από Αγγλία! Τέλος τα lives με Trendy Hooliguns και τις μπάντες μου κατά καιρούς! Προσθέστε σε αυτά συμμετοχή Μιθριδάτη για να νιώσετε δείγμα από τις κοινές μας εμφανίσεις με dj freestone στα decks, την εμφάνιση μου στη σκηνή με τον διαχρονικό φίλο TUS μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, τον τιτάνα Μπάμπη Μπατμανίδη, το Βασίλη Λόγιο από Τρι.Π.Α. ΚΡΟΥ, τον ΕMPNE στο πλευρό του Ήλου επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, τα μέλη των ΤΣΟΠΑΝΑ RAVE ένας εκ των οποίων είναι και στη νέα μπάντα μας τους ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΥΣ χωρίς logo, την guest εμφάνιση πολλών ακόμα φίλων και πάρτε μια γεύση του 3ωρου υπερθεάματος! Προμηθευτείτε εισιτήρια γιατί σας βλέπω στο παρκινγκ, η προπώληση πάει τρένο αν και καλό είναι με τέτοια κυβέρνηση να μην κάνουμε τέτοιους παραλληλισμούς!»

Τα απαραίτητα Links!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA