Μενού
SATTI
  • Α-
  • Α+

Το YouTube έχει «γεράσει», το Facebook είναι για να κάνει account η μαμά σου και ο θείος σου, το Instagram ευνοεί τους φωτογενείς σταρ όπως η Μαρίνα Σάττι, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, δύσκολα όμως κάνει viral ένα μουσικό video.

Από την άλλη, το Twitter το προτιμούν συνήθως για «ξεκατινιάσματα» διάφορες περσόνες της πολιτικής, ενώ το TikTok είναι εκεί που παίζεται το παιχνίδι της ποπ κουλτούρας.

Η Μαρίνα Σάττι μπήκε από τους πρώτους σε αυτό το παιχνίδι της viral δημοφιλίας και οτιδήποτε μουσικό βγάζει, αμέσως το TikTok το αγκαλιάζει και στη συνέχεια ακολουθούν και οι προαναφερθείσες πλατφόρμες.

Παρακάτω χαρτογραφούμε τον πάταγο που έχει κάνει στα social media η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision.

Πάμε ανάποδα, από το τέλος στην αρχή:

TUCUTUTUM

Τι είναι: Ένα παλαβό βαλκάνιο trap pop που έγραψε η ίδια μαζί με τους Vlospa, Loubenski, με στίχους που παρωδούν το γκανγκστεριλίκι της trap. Ιδιοφυές, αν ρωτάς τη γνώμη μου. 

To videoclip: Ναι, αυτό με τον τσιγγάνικο γάμο και την Μαρίνα σε mood «follow your heart».

Τα tiktoks

Άπειρα. Από τον Fipsterr και τη J.Touni μέχρι την πρώην κολλητή σου (ή και τη νυν). Μια αναζήτηση του #TUCUTUTUM στο TikTok μας βγάζει εννέα εκατομμύρια αναπαραγωγές των σχετικών με το κομμάτι, videos.

tucutum

 

SPIRTO KE VENZINI

Τι είναι: Δανείζεται τη φράση «ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ» και δημιουργεί ένα ethnic/reggaeton ύμνο, μέσα στα highlights του album YENNA.  Με τη Φωτεινή Λαμπρίδη στους στίχους και τον Saske στην παραγωγή. 

Το videoclip: Πυρκαγιά πάθαμε. Με 3.6 εκατομμύρια views του videoclip μέχρι σήμερα.

Tα tiktoks: Το σχετικό hashtag #spirtokevenzini καταγράφηκε σε 3.6 εκατομμύρια αναπαραγωγές videos. Ακόμα γίνεται χαμός. 

spirot

PALI

Τι είναι: Ήταν το πρώτο κομμάτι που ακούσαμε από το album ΥΕΝΝΑ, μια σύνθεση των Ciel, Φωτεινή Λαμπρίδη, Μίνωα Θεοχάρη, Saske και της ίδιας. 

 To videoclip: Αυτό που γυρίστηκε εξολοκλήρου σε χωριό, στη Μαυροθάλασσα, ένα συγκλονιστικό θέαμα που γεφυρώνει την παράδοση και τις εικόνες της urban/r&b μουσικής. Αγγίζει τα έξι εκατομμύρια views σήμερα.

 

Τα tiktoks: To #palichallenge προκάλεσε τους χρήστες του TikTok να κάνουν σωστά τη χορογραφία του videoclip.  Ήταν μια καλή στιγμή στην ιστορία της Μαρίνας, μέχρι την επόμενη. 

ΜΑΝΤΙΣΣΑ - Αυτό που είναι ήδη κλασικό

Τι είναι: Η «Μάντισσα», μια πρωτότυπη σύνθεση από τους Μαρίνα Σάττι, Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη, που βασίστηκε σε μοτίβο ηπειρώτικου. 

Το videoclip: Αυτό με τη χορογραφία στο δρόμο. Σήμερα έχει καταγράψει 54 εκατομμύρια views. 

 

TikToks: Δεν υπήρχε τότε. Ήταν η εποχή που λέγαμε «Γκρέμισε το YouTube».  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA