Μενού
""
  • Α-
  • Α+

Οι Wu-Tang Clan είναι ένα από τα πιο επιδραστικά και πρωτοποριακά συγκροτήματα στην ιστορία του hip-hop. Η δημιουργία τους το 1992 στο Staten Island της Νέας Υόρκης ανέδειξε μια νέα εποχή στον κόσμο της ραπ μουσικής, και το συγκρότημα κατάφερε να διαμορφώσει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το όνομά του.


Με την ηγεσία του RZA, οι Wu-Tang Clan ήταν μια συμμαχία εξαιρετικά ταλαντούχων ράπερς που συνέβαλλαν στη δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής, πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής μουσικής προσέγγισης. Το πρώτο τους άλμπουμ, το "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)", κυκλοφόρησε το 1993 και έγινε αμέσως κλασικό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού και των κριτικών.


Η μουσική τους ήταν επηρεασμένη από τον ανατολίτικο πολιτισμό, την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλυγουντ και την καθημερινότητα στις γειτονιές της Νέας Υόρκης ενώ οι στίχοι τους είχαν έντονο πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, και συνολικά κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ολόκληρη σχολή.

Οι εκατομμύρια δίσκοι σε πωλήσεις, οι αμέτρητες περιοδείες, οι ανεπανάληπτες σόλο καριέρες που άφησαν εποχή, η μετάβαση στο Hollywood, όλα αποτελούσαν μέρος ενός σαφέστατου επιχειρηματικού πλάνου που είχε σαν στόχο να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους από καρχαρίες της μουσικής βιομηχανίας. Τριάντα χρόνια μετά, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά έδειξαν το δρόμο στις επόμενες γενιές που έφεραν σήμερα το hip-hop και τα παρακλάδια του, στην απόλυτη καλλιτεχνική και εμπορική καταξίωση.

""


Το συγκρότημα παραμένει ακόμα και σήμερα μια ισχυρή πηγή έμπνευσης (χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Kanye West, o Jay-Z, o Nas και πολλοί άλλοι), γι’αυτό και η παρουσία και των εννέα μελών τους στην Πλατεία Νερού την ερχόμενη Πέμπτη (27/7), δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ένα απ’τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα της χρονιάς.

Μαζί τους θα βρίσκεται ένα μοναδικό ταλέντο απ’τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ocean Wisdom. O rapper που το εμβληματικό έντυπο της pop κουλτούρας χαρακτήρισε ως «το μέλλον του βρετανικού hip hop», έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει φανατικό κοινό, να συνεργαστεί με τεράστια ονόματα (Method Man, Fatboy Slim, Roots Manuva, Dizzee Rascal κτλ.), να μετρήσει εκατομμύρια streams και να πραγματοποιήσει headline εμφανίσεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

""

 


Τη βραδιά ανοίγει η αφρόκρεμα της εγχώριας hip-hop σκηνής, όπως είναι οι ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Ethismos & Melow, Twinsanity with DJ Micro και ο Junior SP.

 

Κλείσε τώρα τη θέση σου σε προνομιακή τιμή στο: release.gr / viva.gr

""

 

""

 

""

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA