Μενού
JorgeVilda
Twitter
  • Α-
  • Α+

Ο Ισπανός προπονητής Jorge Vilda βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αφού σε ένα βίντεο φαίνεται να αγγίζει ξεκάθαρα το στήθος μιας γυναίκας προπονήτριας κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Λίγο μετά το μοναδικό γκολ του αγώνα από την Ισπανίδα Olga karmona που έδωσε προβάδισμα στη Λα ρόχα έναντι της Αγγλίας ο προπονητής φαίνεται να αγκαλιάζει συνεργάτες του μέχρι που βάζει το χέρι του πάνω στο στήθος μια γυναίκας. 

Τον Σεπτέμβριο του 2022, 15 μέλη της γυναικείας ομάδας της Ισπανίας έστειλαν προσωπικά υπογεγραμμένες επιστολές στη RFEF μέσω email για να ανακοινώσουν ότι δεν θα αγωνίζονταν πλέον για την εθνική ομάδα, εκτός και αν γίνονταν μεγάλες αλλαγές σε όλο το προπονητικό επιτελείο, όπως αναφέρει το ισπανικό μέσο ενημέρωσης Cadena Ser.

Ωστόσο, η RFEF υποστήριξε τον Vilda, και για αυτό μόλις 3 από τις 15 παίκτριες συμμετείχαν στην Εθνική όταν πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το βίντεο με την κίνησή αυτή κατάφερε να προκαλέσει οργή ενώ ήδη το κλίμα είναι αρκετά τεταμένο μετά από την παρενόχληση του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας σε παίκτρια.

Τη Δευτέρα (21/08) ο πρόεδρος της RFEF, Λουίς Ρουμπιάλεςαπολογήθηκε επειδή φίλησε στο στόμα την Ισπανίδα παίκτρια Τζένι Ερμόσο, μετά τη νίκη του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών εναντίον της Αγγλίας λέγοντας πως έκανε λάθος.

«Λοιπόν, σε μια στιγμή αγαλλίασης χωρίς πρόθεση κακής πίστης, συνέβη αυτό που συνέβη. Σκέφτομαι με πολύ αυθόρμητο τρόπο. Επαναλαμβάνω, δεν υπήρχε κακή πίστη ανάμεσα σε κανέναν από τους δυο μας. Από εκεί και πέρα λοιπόν δεν το καταλάβαμε γιατί κάναμε κάτι φυσικό, φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση, επαναλαμβάνω, με κακή πίστη. Αλλά έξω από τη φούσκα, φαίνεται ότι έχει μετατραπεί σε καταιγίδα και έτσι αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν νιώσει προσβεβλημένοι, πρέπει να πω ότι λυπάμαι. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, σωστά;» είπε. 

Σύμφωνα με το CNN, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε πως η συγνώμη δεν είναι αρκετή και πως πρόκειται για μια «απαράδεκτη χειρονομία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.