Μενού
Το ανακαινισμένο Cine Paris
Το ανακαινισμένο Cine Paris | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του ο θρυλικός θερινός κινηματογράφος της Κυδαθηναίων, το Cine Paris, μετά από ένα «διάλειμμα» 4 ετών, με την προβολή της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή», με τη Μελίνα Μερκούρη.

Όπως ενημερώνει ο ρεπόρτερ του Στούντιο 4 της ΕΡΤ, το σινεμά είχε κλείσει για τέσσερα χρόνια, και πρόσφατα άνοιξε με ανακαινισμένο χώρο, και φυσικά αθρόα προσέλευση των φίλων του, μεταξύ των οποίων και πολλά γνωστά ονόματα.

Με αξεπέραστο φυσικό φόντο την φωταγωγημένη Ακρόπολη, τη βραδινή δροσιά για «κλιματισμό», και το φως του φεγγαριού, το Cine Paris είναι έτοιμο να προσφέρει αξέχαστες νύχτες στους θεατές.

Η ιστορία του Cine Paris

Το θρυλικό σινεμά έχει διαγράψει πάνω από 100 χρόνια λειτουργίας, από τη δεκαετία του 1920. Ιδρύθηκε από Έλληνα κομμωτή που γύρισε στην Αθήνα από το Παρίσι, και ήθελε να φέρει λίγη από την αίγλη της «Πόλης του Φωτός» μαζί του.

Στεγασμένος αρχικά σε κλειστό χώρο στην οδό Κυδαθηναίων, λειτουργούσε ως συμβατικό σινεμά όλες τις μέρες του χρόνου, αλλά μεταφέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στο χαρακτηριστικό κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής στον αριθμό 22 του ίδιου δρόμου, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα.

Μετά από μια μακρά περίοδο κλεισίματος, άνοιξε ξανά το 1986 υπό νέα ιδιοκτησία, μεταβαίνοντας σε αποκλειστικά θερινό κινηματογράφο. Έκτοτε, έχει φιλοξενήσει μυριάδες Αθηναίων και μη, με εκλεκτές προβολές ταινιών, τη γνωστή σπιτική βυσσινάδα, και την Ακρόπολη...πιάτο.

Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris | Eurokinissi

Κάθε Αθηναίος έχει μια ιστορία να πει για το «Σινέ Παρί». Ένα πρώτο ραντεβού, μία αξέχαστη οικογενειακή έξοδος, εκείνη η βόλτα που κάναμε για να το παίξουμε «μύστες» στους φίλους μας.

Το κτίριο εξαγοράστηκε από το Στέλιο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα και έκλεισε για 4 χρόνια λόγω συντήρησης. Η ανακαίνιση ήταν εκτεταμένη, με την Cinobo, την κορυφαία ελληνική πλατφόρμα ροής αφιερωμένη στον κινηματογράφο να αναλάβει τη διαχείρισή του.

Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris | Eurokinissi

Στη πρεμιέρα της Τετάρτης έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, από απλούς πολίτες που τους είχε λείψει το «έξω», μέχρι γνωστούς σταρ, όπως η Σμαράγδα Καρύδη ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η Βίκυ Καγιά.

Πλέον, το Cine Paris στέκεται ως ένας από τους παλαιότερους υπαίθριους κινηματογράφους στην Ελλάδα. Μόνο του μειονέκτημα; Κάποιες φορές πιάνεις τον εαυτό σου να ξεχνά την ταινία, και να χαζεύει τον Παρθενώνα.

«Ποτέ την Κυριακή» στο Cine Paris
«Ποτέ την Κυριακή» στο Cine Paris | Eurokinissi
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris | Eurokinissi
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris
Πρεμιέρα στο νέο Cine Paris | Eurokinissi

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA