Μενού
mikra-agglia
Μικρά Αγγλία | YouTube
  • Α-
  • Α+

Η πολυβραβευμένη ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη προστέθηκε στον κατάλογο των ελληνικών ταινιών που είναι διαθέσιμες στο Netflix για το ελληνικό κοινό και μόνο. 

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προστεθεί ακόμα στον κατάλογο του Netflix για την Ελλάδα η ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή και οι τρεις ταινίες «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», «Ελ Γκρέκο» και «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή. 

Η «Μικρά Αγγλία» βασίζεται στο ομότιτλο best seller της Ιωάννας Καρυστιάνη, η οποία έγραψε και το σενάριο. Η ιστορία ξεκινά χρονικά στον Μεσοπόλεμο και ολοκληρώνεται τη δεκαετία του 1950, ενώ περιστρέφεται γύρω από δύο αδελφές, την Όρσα και τη Μόσχα - από την Άνδρο, γνωστή και ως Μικρά Αγγλία λόγω του πλούτου της - οι οποίες αγαπούν τον ίδιο άντρα, τον Σπύρο.

Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Άνδρο, προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2013, γνωρίζοντας εμπορική επιτυχία στη χώρα μας, ενώ κέρδισε και τους κριτικούς. 

Ήταν η δεύτερη εμπορικότερη ταινία της χρονιάς και η εμπορικότερη από τις ελληνικές ταινίες. Κέρδισε τα ακόλουθα έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Φωτογραφίας, Ήχου, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας και Μακιγιάζ, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ταινία της χρονιάς. Ήταν υποψήφια δε για άλλα επτά βραβεία. 

Ακόμα διαγωνίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαγκάης το 2014, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερης ηθοποιού.

Η υπόθεση και οι συντελεστές

Η Όρσα, 20 ετών, αγαπάει κρυφά τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, θέλει να φύγει από την Άνδρο και να μην παντρευτεί ναυτικό, οι οποίοι απουσιάζουν από την οικογένειά τους, όπως οι υπόλοιπες γυναίκες του νησιού. 

Η μητέρα τους, η Μίνα, η οποία έχει παντρευτεί καπετάνιο, αγνοεί τις επιθυμίες τους και τελικά παντρεύει την Όρσα με τον καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη, και τη Μόσχα με τον πλέον καπετάνιο, Σπύρο Μαλταμπέ. Τα δύο ζευγάρια ζουν στο ίδιο σπίτι, το ένα στον πάνω και το άλλο στον κάτω όροφο.

Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή 

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σεναριογράφος: Ιωάννα Καρυστιάνη

Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Ιακωβίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης
Ενδυματολόγος: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA