Μενού
beggos-pyravlos
Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

Η μυθολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον «καλό άνθρωπο», Θανάση Βέγγο, είναι ατέλειωτη και πολυποίκιλη. Παρά το γεγονός ότι τότε που δημιουργούσε τις ταινίες του, τη δεκαετία τού 60,  δεν έχαιρε και ιδιαίτερης εκτίμησης από πολλούς συναδέλφους του, κατάφερε στο πέρασμα των χρόνων οι δουλειές του όχι απλώς να αναδειχθούν και να ξεχωρίσουν αλλά να γίνουν και σημείο αναφοράς.

Πολλά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν τη μυθολογία, από τις ατάκες του, τα γκαγκ, τις μεταμφιέσεις αλλά και τον πύραυλο. Το περίφημο Fiat 508 Ballila spider. Το αυτοκίνητο αυτό αναδείχτηκε αλλά και υπέφερε τα πάνδεινα ως όχημα των πρακτόρων ΘΒ και Αντώνη Παπαδόπουλου. Το είδαμε στην επανάληψη του ΘΒ, φανερός πράκτωρ, στο επιχείρηση γης μαδιάμ.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο Fiat είχε ήδη κινηματογραφική καριέρα. Πρώτη φορά το εντοπίζουμε στο φιλμ του Γιάννη Δαλιανίδη «Μερικοί το προτιμούν κρύο», το 1962. Είναι το κόκκινο αυτοκίνητο που διαθέτει η οικογένεια του Κώστα Δούκα και το οδηγεί ο Ντίνος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA