Μενού
  • Α-
  • Α+

Θλίψη στον ιατρικό και καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού και θιασάρχη Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη. Ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και Υποκριτική σε στην Κρατική Δραματική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια δραστήρια φυσιογνωμία της συμπρωτεύουσας επί δεκαετίες. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε παραστάσεις του «Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης» Θεσσαλονίκης, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αρκετών ακόμη θιάσων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπήρξε ιδρυτής της Εταιρείας Θεάτρου «Νέο Θεατρικό Εργαστήρι» Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλά σήριαλ, μεταξύ των οποίων και οι «Ευτυχισμένοι Μαζί», ταινίες και διαφημίσεις αλλά και παρουσιαστής ιατρικής εκπομπής στην ΕΡΤ3.

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννα Παλιοσπύρου: Νέο χειρουργείο λόγω επιπλοκής - Σκέφτεται να δώσει αποζημίωση στη μνήμη της Καρολάιν

Παράλληλα είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον ιατρικό χώρο και σε αυτόν της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δείτε την ανάρτηση με την οποία τον  «αποχαιρέτησε» το Κρατικό Θέατρο Βορεία Ελλάδος: 

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» τον Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την...

Posted by Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / National Theatre of Northern Greece on Wednesday, March 9, 2022