Μενού
mixalis-mitrousis
Μιχάλης Μητρούσης | NDP
  • Α-
  • Α+

Η θεατρική παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σε συνέντευξή του στο ένθετο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Μητρούσης σχολίασε γενικότρσα τπυς πειραμαστισμούς που γίνονται σε παραστάσεις που παρουσιάζονται στο αρχαίο θέατρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιλογή ηθοποιών για θιάσους βάσει του αριθμού των followers που έχουν στα social media.  

«Το θεωρώ απατεωνιά να πειραματιστεί κανείς με τους αρχαίους κλασικούς, αλλά και τον Σαίξπηρ. Ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, όταν έγραφαν ένα έργο, ήξεραν τι ήθελαν να επικοινωνήσουν. Εν αρχή είναι ο λόγος και ο λόγος ανήκει στον Ευριπίδη, στον Αισχύλο», είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός. 

«Το να μου βάλεις μία μπασκέτα στην ορχήστρα της Επιδαύρου δεν μου λέει κάτι πέρα από τον εντυπωσιασμό. Από 'κει και πέρα, πάλι θα σε νικήσει ο λόγος του Αριστοφάνη, γιατί το Θέατρο είναι ο λόγος. Δεν μου λέει κάτι σκηνοθετικά το να δω δηλαδή έναν γορίλα στην Επίδαυρο. Απλώς προκαλεί το μάτι», συνέχισε.

«Για μένα είναι μεγαλύτερο σφάλμα, βέβαια, το να αποδομήσεις τα λόγια του συγγραφέα. Ατοπήματα πολλά γίνονται με τους πειραματισμούς στην Επίδαυρο και χρειάζεται προσοχή. Από την άλλη μεριά, στην τηλεόραση γίνονται σοβαρές δουλειές, ναι, βιώνουμε την άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ευχάριστο. Το επίπεδο είναι πολύ καλό», επεσήμανε ο Μιχάλης Μητρούσης.

«Στήνουν θιάσους με βάση των αριθμό των followers»

«Στο Θέατρο βλέπουμε να στήνουν θιάσους με βάση των αριθμό των θαυμαστών που έχει κάποιος στο Instagram. Απίθανα πράγματα. Δηλαδή, πού πάνε το ταλέντο, η μάθηση, η τεχνική, οι σπουδές; Το αποτέλεσμα. 

Δηλαδή αν ζούσε ο Κώστας Βουτσάς και δεν είχε Instagram, δεν θα είχε followers στο θέατρο; Ο Ρίτσος στην ποίηση θα ήθελε followers; Αυτά είναι – και χίλια συγγνώμη που το λέω έτσι – σαχλαμάρες και αηδίες για μαθητές του Γυμνασίου. Αλλά θα μου πείτε, εδώ εξίσωσαν τις σπουδές και τα πτυχία μου με αυτές του Λυκείου», σχολίασε ο Μιχάλης Μητρούσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.