Μενού
Από την παιδική παράσταση «Ο Μάγος του Οζ»
Ο Μάγος του Οζ | Θεατρικός οργανισμός Κάτω από τη Γέφυρα
  • Α-
  • Α+

Πολλές και ενδιαφέρουσες παιδικές θεατρικές παραστάσεις σήκωσαν (ή θα σηκώσουν)αυλαία μέσα στον Οκτώβριο και το Reader σας ετοίμασε μία λίστα με 10 από αυτές, που αξίζει να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας.

  • Το Νησί των Θησαυρών

Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει φέτος μία μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια! Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, Το Νησί των Θησαυρών, που πριν μερικά χρόνια ανέβηκε με τεράστια επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτή τη φορά θα δούμε μία εντελώς νέα βερσιόν, με πολλά και θεαματικά κοστούμια και σκηνικά και έναν θίασο- ορχήστρα 10 ηθοποιών που ερμηνεύει ζωντανά την ξεσηκωτική μουσική του έργου.

Το νησί των θησαυρών είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για το βιβλίο που θεμελίωσε την «Πειρατική μυθολογία» η οποία συνεχίζει ενάμιση αιώνα σχεδόν μετά να ερεθίζει το φαντασιακό ολόκληρου του πλανήτη. Πρωτοεκδόθηκε το 1883 και πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές, που πολύ συχνά χαρακτηρίζεται-και δικαίως- ως ιστορία ενηλικίωσης με άφθονες και πολυεπίπεδες ερμηνευτικές προεκτάσεις.

Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους.

Μαζί με τις συναρπαστικές περιπέτειές του Τζιμ, που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα πανόραμα ιδιαίτερων χαρακτήρων που φωτίζονται με ανατρεπτικό τρόπο σε μια σειρά αποχρώσεων που κινούνται μεταξύ θρίλερ, περιπέτειας και τρελής κωμωδίας . Μέσα από τις δοκιμασίες του Τζιμ, των φίλων και των αντιπάλων του, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πως τελικά τα όρια μεταξύ καλού και κακού δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτα, τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις δεν είναι πάντα και τόσο ειλικρινή, ενώ ο πραγματικός θησαυρός δεν βρίσκεται στα πλούτη, αλλά στην ίδια τη ζωή και τις εμπειρίες που αυτή προσφέρει.

Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τη μουσική και τα τραγούδια (σε στίχους Θωμά Μοσχόπουλου), παίζοντας κιθάρες, μπάντζο, μαντολίνο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, κόντρα μπάσο, κρουστά, βιολί, ακορντεόν και πιάνο.

Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 ετών.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Εισιτήρια: 12 ευρώ

Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ.

  • Η Πόλη που Έδιωξε τον Πόλεμο

Η Παραμυθοχώρα παρουσιάζει στο Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι), κάθε Κυριακή στις 12.30 μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση: «Η Πόλη που Έδιωξε τον Πόλεμο» - βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά.

Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μείξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και... πολλή μουσική και τραγούδι!

Σχεδιασμός κούκλας - σκηνικών - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου, Σπυριδούλα Παπαγεωργίου.

  • Ο Μαθητευόμενος Μάγος

 Ο Μαθητευόμενος Μάγος Costas Funtastico πήρε από τον μπαμπά του, την μαγική βαλίτσα του, που μέσα είχε όλα τα μαγικά του κόσμου και με ένα τρομερό ξόρκι εξαφάνισε, κατά λάθος, όλα τα παιχνίδια και τα γλυκά του κόσμου.

Άσχημα νέα σας φέρνω καλοί μου φίλοι! Ο Μαθητευόμενος Μάγος Costas Funtastico πήρε από τον μπαμπά του, την μαγική βαλίτσα του, που μέσα είχε όλα τα μαγικά του κόσμου και με ένα τρομερό ξόρκι εξαφάνισε, κατά λάθος, όλα τα παιχνίδια και τα γλυκά του κόσμου! 

Τι θα συμβεί τώρα που τα παιχνίδια και τα γλυκά έχουν εξαφανιστεί; Ποιος θα καταφέρει να βοηθήσει τον Μαθητευόμενο Μάγο να περάσει όλες τις μαγικές δοκιμασίες; Ποιος θα καταφέρει να γίνει ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΓΟΣ; ΜΟΝΟ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Το κοινό μαζί με τον μάγο Costa Funtastico είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης: Τα παιδιά, αφού ντυθούν με μαγικά ρούχα και κρατήσουν μαγικά ραβδιά, συμμετέχουν άμεσα στα μαγικά του μάγου και αφού συγκεντρώσουν όλα τα μαγικά στοιχεία, καταφέρνουν να εμφανίσουν ζωάκια φτιαγμένα από μπαλόνι, καραμέλες, παιχνίδια καθώς και ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό ενός παιδιού.

Ένα θέαμα που καλλιεργεί τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα των παιδιών μέσα από μαγικά νούμερα, παιχνίδια και άφθονο γέλιο! Μία κωμική και διαδραστική παράσταση με πολλά ομαδικά παιχνίδια, πραγματικά μαγικά κόλπα, χορό, γέλιο και τραγούδι. Ο Μαθητευόμενος Μάγος από 28 Οκτωβρίου στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

  • Το Καρναβάλι των Ζώων

Μετά την τεράστια επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας, «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά.

Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών, καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας.

Το Καρναβάλι των Ζώων (Le Carnaval des animaux) είναι μία χιουμοριστική μουσική σουίτα δεκατεσσάρων κινήσεων του Γάλλου συνθέτη Camille Saint-Saëns. Το έργο γράφτηκε για ιδιωτική παράσταση για δύο πιάνα και ένα σύνολο δωματίου. Ο Saint-Saëns απαγόρευσε τη δημόσια εκτέλεση του έργου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, πιστεύοντας ότι η επιπολαιότητά του θα έβλαπτε τη θέση του, ως σοβαρού συνθέτη. Η σουίτα εκδόθηκε το 1922, το έτος μετά τον θάνατό του. Μία δημόσια παράσταση την ίδια χρονιά χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό και το έργο αυτό έγινε από τα πιο δημοφιλή του.

«Το Καρναβάλι των ζώων», που παραπέμπει σε ένα φανταστικό ζωολογικό κήπο, αποτελείται από δεκατρείς εικόνες πλαισιωμένες από εισαγωγή και φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων εδώ.

  • Τα Κλειδιά

Ο καλύτερος τρόπος για να σε ακούσει ένα παιδί είναι να του πεις ένα παραμύθι. Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει γραφτεί και μελετηθεί επιστημονικά, για να προσφέρει ψυχοθεραπευτικά οφέλη, συνοδεύεται από ζωντανή κλασική μουσική και και αποκτά θεατρική υπόσταση.

Η τέχνη και τα εργαλεία του θεάτρου έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές μεθόδους ψυχοθεραπείας, αντιθέτως όμως τα κλινικά εργαλεία παιδοψυχολογίας δεν έχουν αξιοποιηθεί στο θέατρο. Στην  πρωτότυπη αυτή παράσταση, που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο με την ψυχοθεραπευτική αφήγηση, σε μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς αλλά και στο «εσωτερικό παιδί» του καθενός από εμάς. 

Η Κοντογεώργη εμπνέεται από τις ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Nancy Davis, Ph.D., Therapeutic Stories that Teach and Heal. Σύμφωνα με τις οδηγίες της συγγραφέως, οι ιστορίες αυτές απευθύνονται στο συναισθηματικό και διαισθητικό κομμάτι του εγκεφάλου, ή αλλιώς στο δεξί του μέρος, και λειτουργούν στο υποσυνείδητο, χωρίς επεξηγήσεις και κατευθύνσεις για την ερμηνεία τους.

Οι ιστορίες δραματουργικά και επιστημονικά επεξεργασμένες από την παιδοψυχίατρο Βάλια Καράγιωργα στοχεύουν, μέσα από σύμβολα και μεταφορές, όπως ο γίγαντας που νικήθηκε, το λουλούδι που δεν άνθιζε, η μαριονέτα που θύμωνε και άλλα, να βοηθήσουν τους ακροατές να αντιληφθούν με διαφορετικό τρόπο τα ερεθίσματα της ζωής, χωρίς να δεσμεύονται από βιώματα του παρελθόντος τους. Έτσι η κάθε ιστορία λειτουργεί εντελώς διαφορετικά για τον κάθε θεατή και βαθιά προσωπικά. Επιπλέον, μέσω του θεάτρου, γονείς και παιδιά αποκτούν μια βεντάλια από διαφορετικές οπτικές για τις μικρές ή τις μεγάλες προκλήσεις της ζωής, που κάποιες φορές φαντάζουν αδιέξοδες.

Ενώ η αγαπημένη ηθοποιός υποδύεται όλους τους ρόλους των ιστοριών, παράλληλα, ο διακεκριμένος τσελίστας Αλέξανδρος Μποτίνης ερμηνεύει κομμάτια κλασικής μουσικής, ζωντανά επί σκηνής, καθώς η θεραπευτική δύναμη της κλασικής μουσικής και η επίδρασή της στην νευροπλαστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου έχει ερευνηθεί εκτεταμένα, ενώ εδώ στοχεύει και στη μουσική εκπαίδευση και στην αισθητική συγκίνηση των θεατών. 

Το θέατρο, η μουσική και η ψυχοθεραπεία συνδέονται αρμονικά στην παράσταση «Τα Κλειδιά» και γίνονται η εμπειρία για μια συνειδητή ζωή, όπου όλα είναι δυνατά! Τα Κλειδιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00.

  • Μία Κάμπια Πολύ Πεινασμένη

Η θεατρική παράσταση «Μία Κάμπια Πολύ Πεινασμένη» είναι μία «βουτιά» στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του συγγραφέα κι εικονογράφου Έρικ Καρλ.

Μία πρωτότυπη αφηγηματική παράσταση, όπου τα παιδιά παρακολουθούν τα εβδομήντα πέντε ζώα (γλυπτές κούκλες) του Έρικ Καρλ να αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Οι ηθοποιοί αφηγούνται τέσσερις διαχρονικές ιστορίες - Μία Κάμπια Πολύ Πεινασμένη, Πες μου καφέ Αρκούδα τι βλέπεις, τα 10 Κίτρινα Παπάκια, Μία Πυγολαμπίδα Πολύ Μόνη, αλληλοεπιδρώντας με το κοινό, στο άκουσμα μίας γλυκιάς μουσικής.

Ένα εικαστικό αριστούργημα, φτιαγμένο από τον μετρ του παιδικού θεάτρου, Τζόναθαν Ρόκεφελλερ (Sesame Street the Musical, Disney’s Winnie the Pooh κ.α.), με παραπάνω από 2000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο έρχεται στην Αθήνα.

Για ηλικίες: από 1 έως 6 ετών.  Ιδανικό για την πρώτη παιδική εμπειρία στον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  • «O Μάγος του Οζ» 

Ένα μιούζικαλ για παιδιά, με μουσική Μίμη Πλέσσα. Πρόκειται για το πασίγνωστο «παραμύθι» του Frank Baum, γεμάτο συμβολισμούς, που (για πολλούς) θεωρούνται «προφητικοί» της εποχής μας.

Αναφέρεται στις περιπέτειες της μικρής Δώρας να βρει τον «μάγο» του Οζ για να τη βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τρία πλάσματα που ζητούν και αυτά τη βοήθεια του «μάγου». Ένα Σκιάχτρο, που ζητά μυαλό, ένα τενεκεδένιο ξυλοκόπο που ζητά καρδιά, κι ένα Λιοντάρι, που ζητά θάρρος. 

Η φιλία, η συντροφικότητα, η συλλογική προσπάθεια και η κατανόηση, είναι ο καλύτερος τρόπος, για να πετύχει κανείς τους στόχους του, χωρίς να καταφεύγει σε «σωτήρες», που εκμεταλλεύονται τα «αδιέξοδα» κάθε εποχής, τη μοναξιά και την έλλειψη επικοινωνίας.

Από την παράσταση «Ο Μάγος του Οζ»
«Ο Μάγος του Οζ»

Από την Κυριακή 5 Νοέμβρη και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Και καθημερινά, οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

  • Ο Αόρατος Τονίνο

Η παιδική σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Ο αόρατος Τονίνο» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι, σε επιμέλεια θεατρικού κειμένου της Σοφιάννας Θεοφάνους και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά. «Δεν θέλω πια ασκήσεις να λύνω, θέλω αόρατος να γίνω!» εύχεται ο Τονίνο καθώς για άλλη μια φορά φτάνει αδιάβαστος στο σχολείο κι η ευχή του… ευθύς πραγματοποιείται!

Τι σημαίνει όμως είμαι αόρατος – είμαι ορατός, στις σχέσεις με τους φίλους, τους γονείς, τους δασκάλους, τον έξω κόσμο; Κι αν η ζωή έχει στην αρχή πλάκα, αόρατος να κάνω σκανταλιές, να αποφεύγω το διάβασμα, να μην πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, να μην έχω ευθύνες, να φέρνω τα πάνω – κάτω στους κανόνες του κόσμου των μεγάλων, πόσο διαρκεί αυτή η χαρά όταν ως επίπτωση, αφού δεν είμαι πλέον ορατός, προκαλεί την απομόνωση και τη μοναξιά;

Μήπως τελικά η απομόνωση είναι που με κάνει πραγματικά αόρατο; Ο Τζάνι Ροντάρι (1920-1980) δεν χρειάζεται συστάσεις. Δάσκαλος για ένα διάστημα, δημοσιογράφος και κατόπιν συγγραφέας παιδικών βιβλίων, άλλαξε τον ρου της παιδικής λογοτεχνίας καθώς και τον παιδαγωγικό της ρόλο. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων, το Βραβείο Άντερσεν (1970) το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η Σοφιάννα Θεοφάνους, που υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυαγαπημένου βιβλίου του Ροντάρι καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, μαζί με 5 ηθοποιούς και τη συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, στήνουν μια παράσταση ευρηματική, ευφάνταστη, αστεία και συγκινητική, για τη φιλία, την ειλικρίνεια, την ενσυναίσθηση, αλλά και τη μοναξιά σε κάθε ηλικία.

Η παράσταση «Ο αόρατος Τονίνο» απευθύνεται σε παιδιά Παιδικών σταθμών, Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Παίζουν (αλφαβητικά): Τιγκράν Αμπραμιάν, Άννα Ελεφάντη, Εύα Κλουβάτου, Νίκος Παλιούρας, Νεφέλη Τζεβελέκη

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (με διάλειμμα).

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

  • ΠΟΥΠΟΥΛΑpp

Το νέο θεατρικό έργο για παιδιά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με τον πρωτότυπο τίτλο: «ΠΟΥΠΟΥΛΑpp»,  κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο αγαπημένο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ! Στο επίκεντρο της ιστορίας του, οι ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή, η δυσκολία συνεννόησης και κατανόησης ανάμεσα στους ενήλικες και τα παιδιά, μέσα σε μια καθημερινότητα με οθόνες που πρέπει να κλείσουν, όρια που πρέπει να μπουν, αλλά και αυτιά, που πρέπει να ακούσουν και να καταλάβουν!

Μια ιστορία μυστηρίου και ένα περιπετειώδες κυνήγι διαμαντιών, που μας κάνει να αναλογιστούμε τί είναι πραγματικά πολύτιμο για εμάς, ενώ παράλληλα θίγει με εύστοχο και κωμικό τρόπο τη σχέση της παλιάς και νέας γενιάς με την τεχνολογία. Είναι βοηθητική ή είναι μια εθιστική συνήθεια που σε παγιδεύει στην ευκολία της και σταματάς να σκέφτεσαι; Να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε σωστά ή να τη θεωρούμε υπεύθυνη για όλα; Μια παράσταση που μας δείχνει, επίσης, ότι η ουσία των πραγμάτων κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπουμε.

Το πρωτότυπο κείμενο των πολυβραβευμένων συγγραφέων της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, με συναρπαστική δράση, αστείρευτο χιούμορ και έξυπνους διαλόγους, συνδυάζεται με την ευρηματική σκηνοθεσία του ταλαντούχου Φοίβου Συμεωνίδη (βλ. «Δίπλα Δίπλα» κ.α.), την έντονη διάδραση με το κοινό και τις υπέροχες πρωτότυπες μουσικές στοιχειοθετώντας μια νέα παράσταση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Περισσότερες πληροφορίες

www.kopernikos.gr
www.mcf.gr

  • Η Παναγία των Παρισίων

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο 2023-2024, με μια ολοκαίνουρια παραγωγή, παρουσιάζοντας την Παναγία των Παρισίων σε διασκευή και σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή. Ένα φαντασμαγορικό και διαδραστικό Rock Musical που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα στον κόσμο και διαχρονικά αριστουργήματα του Βίκτωρος Ουγκώ. «Η Παναγία των Παρισίων» είναι ένα έργο που μιλά για την αγάπη, την φιλία, την ηθική, την ενσυναίσθηση, την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες της εξουσίας και τις κοινωνικές διακρίσεις. 

Πραγματικός πρωταγωνιστής του έργου είναι ο ίδιος ο καθεδρικός ναός, η περίφημη Παναγία των Παρισιών, στην σκιά της οποίας διαδραματίζεται η ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου, της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας και των υπόλοιπων ηρώων του έργου που έχουν ζωγραφιστεί με εξαίσιες πινελιές από τη φλογερή και συνάμα χαριτωμένη πένα του μεγάλου συγγραφέα. Μια ιστορία που περιγράφει τα κακώς κείμενα του μεσαίωνα και αγγίζει έννοιες διαχρονικές και ανθρώπινες που θυμίζουν την σκληρότητα και την βία της σημερινής εποχής. 

Με μία σύγχρονη απόδοση και σεβασμό στο κλασσικό λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, η παράσταση με συναρπαστική και γρήγορη εξέλιξη, γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και χορό, είναιαφιερωμένη σε όλη την οικογένεια. Θα αγαπηθεί, θα εμπνεύσει και θα σαγηνεύσει το ενδιαφέρον των μικρών και των μεγάλων μας φίλων! 

Η Παναγία των Παρισίων

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA