Μενού
Σκηνή θεάτρο
  • Α-
  • Α+

Η Ελληνική τηλεόραση βρίσκεται σε περίοδο άνθισης. Μετά την οικονομική κρίση του 2009, η βιομηχανία μπήκε σε μία δίνη όπου βίωσε την επέλαση των Τούρκικων σήριαλ, τη στροφή σε σαπουνόπερες, την παρ' ολίγο εισβολή των Κορεάτικων dramas και την λύση των σειρών «μπάτζετ».

Πλέον όμως όλο και αυξάνονται οι high fidelity παραγωγές, ένα trend που ξεκίνησε το ανάρπαστο «Άγριες Μέλισσες» και κατέληξε σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πάνω από 30 πρωτότυπες Ελληνικές σειρές και προσθήκες όπως τα Maestro, Σασμός και Ναυάγιο.

Σε μία αγορά όπου οι θέσεις απασχόλησης έχουν εκτοξευθεί, πλέον είναι δύσκολο να συναντήσεις αποκλειστικά τηλεοπτικούς ή θεατρικούς ηθοποιούς. Παρακάτω θα δούμε ποιους πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης θα πετύχουμε φέτος στο σανίδι.

Το καστ του «Ναυαγίου»

Η συμπρωταγωνίστρια στη σειρά του MEGA, Αναστασία Παντούση παίζει φέτος στο Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Την παράσταση φιλοξενεί ο Νέος Ακάδημος.

Σε πιο βαρύ ρόλο, ο Λεωνίδας Κακούρης θα φορέσει το μανδύα του Βασιλιά Ληρ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο.

Τις επιτυχίες συνεχίζει και ο Γιώργος Χρυσοστόμου, που πρωταγωνιστεί στη sold out παράσταση του Άρη Μπινιάρη, Η Άνοδος του Αρτούρο Ούι του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο ARK.

Milky Way

Περνώντας στο είδος του εναλλακτικού, πάταγο κάνουν και οι πρωταγωνιστές του Milky Way, της μίνι-σειράς του Βασίλη Κεκάτου που έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων πριν κάνει καν πρεμιέρα.

Η καρικατουρίστικη φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου θα εμφανιστεί επίσης στη σαιξπηρική Δωδέκατη Νύχτα του Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ενώ η νεαρά Ναταλία Σουίφτ αναμένεται να θα παίξει στο Closer του Πάτρικ Μάρμπερ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετριτή-Μπογδάνου στο Θέατρο Χώρα.

Closer
Closer

Συνεχίζοντας, η Θέμις Μπαζάκα θα πρωταγωνιστήσει στο The Humans του Στίβεν Καράμ στο Θέατρο Μουσούρη, και μάλιστα υπό τη σκηνοθεσία του διάσημου πλέον Γιατρού του Alpha, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Το προξενιό της Ιουλίας

Παραμένοντας στη συχνότητα του Alpha, ο Μελέτης Ηλίας θα συμπρωταγωνιστήσει και φέτος με τη Μαρία Ναυπλιώτου στο Φιλουμένα Μαρτουράνο του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, ενώ ο συμπρωταγωνιστής του στη σειρά, Τάσος Λέκκας παίζει στο έργο του Ματέι Βίζνιεκ, Η λέξη "πρόοδος" στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα δια χειρός Αικατερίνης Παπαγεωργίου στο Θέατρο Μπέλλος.

Μάγισσες και ψυχοκόρες

Περνώντας στη συχνότητα του ΑΝΤ1, ο πρωταγωνιστής της ΜάγισσαςΝίκος Ψαρράς θα συμπρωταγωνιστήσει με την Μαρίνα Ασλάνογλου του Ψυχοκόρες στο Σκηνές από ένα γάμο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε σκηνοθεσία Ελένης Καρακούλη στο Σύγχρονο Θέατρο.

Από τις ψυχοκόρες, ο ασύγκριτος Πυγμαλίων Δαδακαρίδης θα επαναλάβει τον ρόλο του στις Αινιγματικές Παραλλαγές σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια στο Θέατρο Βεάκη.

Από τη σειρά Ο πρώτος από εμάς θα δούμε τον Γιάννη Τσιμιτσέλη να πρωταγωνιστεί στο νέο θεατρικό έργο των Ρέππα – Παπαθανασίου, Για μια Ζωή στο Πειραιώς 131 και τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη, που με την ομάδα C for Circus επαναλαμβάνουν για λίγες ακόμα παραστάσεις το Και ἐφύτευσεν ὁ Θεός παράδεισον στο Σύγχρονο Θέατρο

Πανθέοι

Από την καθημερινή σειρά του ΣΚΑΙ Πανθέοι ο Αιμίλιος Χειλάκης σκηνοθετεί (μαζί με τον Μανώλη Δούνια) και παίζει στη μαύρη κωμωδία του Φράνσις Βεμπέρ, Μη σου τύχει…! στο Θέατρο Αθηνών, ενώ ο Μιχάλης Σαράντης παρουσιάζει ξανά τον Αίαντα στο Θέατρο Αλκυονίς.

Μη σου τύχει!...
Μη σου τύχει!...

Από την άλλη, η Κάτια Δανδουλάκη επαναλαμβάνει τον ρόλο της στο Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου του Ρομπέρ Τομά, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Ρέππα – Παπαθανασίου στη δική της θεατρική στέγη.

Το ζευγάρι του «Τρίτου ορόφου»

Αντώνης Καφετζόπουλος και Λυδία Φωτοπούλου ξεχνάνε προς στιγμήν την τηλεοπτική τους συγκατοίκηση και πρωταγωνιστούν, ο μεν με το γιο του  στο Τάο, το έργο που έγραψε ο δεύτερος και ανεβαίνει και πάλι στο Θέατρο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη, ενώ η δε στο Συνέβη στο Monterey του Άκη Δήμου στη σκηνή του Μικρού Χορν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA