Στις 4 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Κι όμως. Μόνο κάποιος ανενημέρωτος, αφελής ή αθεράπευτα αισιόδοξος μπορεί να πιστεύει πως υφίσταται στην πραγματικότητα ημέρα ευζωίας των ζώων, τη στιγμή που οι αριθμοί περιστατικών κακοποίησης αυξάνονται διαρκώς με τις εικόνες βίας που αντικρίζουμε να μην αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.
Δυστυχώς, οι συνθήκες διαβίωσης στο δρόμο ή σε ένα από τα πολλά καταφύγια-φυλακές ή σε χώρους, που τα ζώα χρησιμοποιούνται απλά και μόνο, ως εναλλακτική αντικαθιστώντας το σύστημα ασφαλείας, γίνονται όλο και πιο σκληρές.
«Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν» είναι η ιστορία της Μπαγιάν που γεννήθηκε "εκεί έξω" και πέρασε πολλά. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο c.d, «Σκύλος στο Δρόμο» που κυκλοφορεί από την General Music/Reload, με εννέα κομμάτια που αφορούν αδέσποτους σκύλους ή σκύλους στα καταφύγια, σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και συνθέσεις των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Ιωάννας Εμμανουήλ.
Η Ιωάννα Εμμανουήλ ερμηνεύει τα τραγούδια, με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Ευαγγελίας Αποστολάκου και της Νεανικής Χορωδίας του Αθηναϊκού Ωδείου.
Ακούστε το τραγούδι
Αρκετοί είναι ίσως αυτοί που έβλεπαν (και δεν μιλούσαν) ένα μικρό ανυπεράσπιστο ημίαιμο κοκόνι, σε μια απόμακρη παραλία της Εύβοιας να τρέχει σχεδόν καθημερινά να σωθεί από μια παρέα εφήβων που είχαν θεωρήσει ότι είχαν βρει τον τέλειο κινούμενο στόχο!
Οι σκοπευτές, ευτυχώς για εκείνη, δεν ήταν τόσο καλοί στο σημάδι και το μόνο που κατάφεραν - μετά από άπειρες προσπάθειες - ήταν να της προσθέσουν μια μικρή σφαίρα από αεροβόλο στο αυτί, σήμα κατατεθέν ενός κόσμου, που έμαθε να ξεσπά τ’ απωθημένα του στον αδύναμο.
Η σφαίρα - σκουλαρίκι απομακρύνθηκε από κτηνίατρο, η μικρή φοβισμένη τετράποδη υιοθετήθηκε και ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια συμβίωσης με κηδεμόνα. Παρόλα αυτά και ενώ έχει όλα όσα μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος ότι χρειάζεται ένα οικόσιτο ζώο προκειμένου να νιώθει ασφάλεια και ικανοποίηση, εξακολουθεί κάποια βράδια, να ξυπνά τρέμοντας από εφιάλτες, ξαναζώντας προφανώς εκείνες τις σκηνές και ηρεμώντας μόλις λίγα λεπτά αργότερα, με ψιθύρους αγάπης και μια αγκαλιά.
Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν δυστυχώς "φοριέται πολύ" και εξακολουθεί να είναι τάση. Ακριβώς για αυτό, το τραγούδι της, παίζεται αφιερωμένο σε αυτήν, όπως και σε κάθε ψυχή που ενώ γιορτάζει, έχει ή κινδυνεύει να έχει, μια ανάλογη εμπειρία.
Μέρος των εσόδων του cd "Σκύλος στο Δρόμο" διατίθεται σε φιλοζωικές δράσεις.
Το c.d διατίθεται στην Reload (Ακαδημίας 81, Αθήνα, τηλ. 2103801464), ηλεκτρονικά στο site του καταστήματος και κατόπιν παραγγελίας σε όλα τα δισκοπωλεία, τόσο για ιδιώτες μεμονωμένα όσο και για φιλοζωικούς συλλόγους, μαζικά.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.