Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς η άνοιξη έχει πλέον φτάσει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η ανάγκη μας για δροσιστικά κοκτέιλ γίνεται όλο και πιο έντονη. Επειδή όμως δεν μπορούμε ακόμα να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας cocktail bars, δοκιμάζουμε τις ικανότητές μας ως bartenders στην κουζίνα μας φτιάχνοντας ανοιξιάτικα κοκτέιλ που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους. Εμείς σας δίνουμε τέσσερις συνταγές για να επιλέξετε το κοκτέιλ που θα σας κάνει παρέα τα ανοιξιάτικα βράδια.

Mint Julep

Υλικά

65 ml μπέρμπον

12,5 ml σιρόπη ζάχαρης (2:1)

10 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε μια κούπα julep (ή σε ένα παγωμένο highball ποτήρι) γεμισμένη με τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε ως πάνω με περισσότερο τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Tom Collins

Υλικά

60 ml τζιν

30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

15 ml σιρόπι ζάχαρης

σόδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ όλα τα υλικά, εκτός από τη σόδα. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και γεμίζουμε με σόδα. Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκαλιού και κερασάκι.

Bee’s Knees

Υλικά

60 ml τζιν

30 ml σιρόπι μελιού (2 μέρη μέλι, 1 μέρος νερό)

25 ml φυσικό χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ, χτυπάμε καλά, σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μια φλούδια λεμονιού.

Paloma

Υλικά

50 ml τεκίλα Blanco

60 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ

10 ml χυμό λάιμ

10 ml σιρόπι αγαύης

σόδα

Εκτέλεση

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα στο σέικερ και χτυπάμε με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο στο οποίο έχουμε βάλει στο χείλος αλάτι. Απογεμίζουμε με σόδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA