Καθώς η άνοιξη έχει πλέον φτάσει και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η ανάγκη μας για δροσιστικά κοκτέιλ γίνεται όλο και πιο έντονη. Επειδή όμως δεν μπορούμε ακόμα να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας cocktail bars, δοκιμάζουμε τις ικανότητές μας ως bartenders στην κουζίνα μας φτιάχνοντας ανοιξιάτικα κοκτέιλ που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους. Εμείς σας δίνουμε τέσσερις συνταγές για να επιλέξετε το κοκτέιλ που θα σας κάνει παρέα τα ανοιξιάτικα βράδια.
Mint Julep
Υλικά
65 ml μπέρμπον
12,5 ml σιρόπη ζάχαρης (2:1)
10 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε μια κούπα julep (ή σε ένα παγωμένο highball ποτήρι) γεμισμένη με τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε ως πάνω με περισσότερο τριμμένο πάγο και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Tom Collins
Υλικά
60 ml τζιν
30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
15 ml σιρόπι ζάχαρης
σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ όλα τα υλικά, εκτός από τη σόδα. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και γεμίζουμε με σόδα. Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκαλιού και κερασάκι.
Bee’s Knees
Υλικά
60 ml τζιν
30 ml σιρόπι μελιού (2 μέρη μέλι, 1 μέρος νερό)
25 ml φυσικό χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ, χτυπάμε καλά, σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μια φλούδια λεμονιού.
Paloma
Υλικά
50 ml τεκίλα Blanco
60 ml χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ
10 ml χυμό λάιμ
10 ml σιρόπι αγαύης
σόδα
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σόδα στο σέικερ και χτυπάμε με πάγο. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο στο οποίο έχουμε βάλει στο χείλος αλάτι. Απογεμίζουμε με σόδα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.