Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν σκεφτόμαστε την Ιταλία το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η εξαιρετική κουζίνα της, οι λαχταριστές πίτσες και οι θεσπέσιες μακαρονάδες. Πέρα από φανταστικό φαγητό όμως, στη γειτονική χώρα ξέρουν να φτιάχνουν (και να πίνουν) και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Χάρη στην απλότητα και την αρμονία των γεύσεών τους, αρκετά ιταλικά κοκτέιλ κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία και δοξάζονται ανά τον κόσμο. Παρακάτω θα βρείτε τις συνταγές για πέντε κλασικά ιταλικά κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Negroni

Το εμβληματικό κοκτέιλ εμπνεύστηκε ο Κόμης Camillo Negroni, στη Φλωρεντία, το 1919. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Camillo ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin και έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη κλασικό κοκτέιλ.

Υλικά

30 ml Campari

30 ml γλυκό βερμούτ

30 ml τζιν

Εκτέλεση

Βάζουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε mixing glass με πάγο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned γεμάτο με μεγάλα παγάκια και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Americano

Ο πρόγονος του Negroni είναι ένα ποτό με μακρά ιστορία, καθώς πρωτοφτιάχτηκε στο Gaspare Campari's Bar του Μιλάνου στα μέσα του 1800. Ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ των Αμερικανών επισκεπτών στις αρχές του 1900.

Υλικά

45 ml Campari

45 ml γλυκό βερμούτ

σόδα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι λίγα παγάκια και προσθέτουμε το Campari και το βερμούτ και στο τέλος λίγη σόδα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε διακοσμώντας με μια φέτα πορτοκαλιού.

Bellini

Πουρές λευκόσαρκου ροδάκινου και παγωμένο prosseco! To κοκτέιλ Bellini πρωτοδημιουργήθηκε στη Βενετία από τον Giuseppe Cipriani, ιδιοκτήτη του θρυλικού Harry’s Bar και αμέσως έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά

45 ml φρέσκο πουρέ ροδάκινου

Prosecco παγωμένο ή σαμπάνια

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, το οποίο απογεμίζουμε με prosecco ή σαμπάνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίρωντας με μια φέτα από φρέσκο ροδάκινο.

Aperol Spritz

Το Aperol Spritz είναι το τέλειο δροσιστικό ιταλικό ποτό και ίσως το δημοφιλέστερο απεριτίφ στον κόσμο. Στα συν το ότι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας.

Υλικά

90 ml Prosecco

60 ml Aperol

30 ml σόδα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το Prosecco, το Aperol και τη σόδα σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.

Garibaldi

Ένα ακόμη κλασικό ιταλικό κοκτέιλ είναι το Garibaldi ή αλλιώς Campari με πορτοκάλι. Το μυστικό του είναι πως ο χυμός πορτοκαλιού θα πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται.

Υλικά

45 ml Campari

120 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα ποτήρι Highball με πάγο. Προσθέτουμε το Campari και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε μια μια σφήνα πορτοκαλιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA