Όταν σκεφτόμαστε την Ιταλία το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η εξαιρετική κουζίνα της, οι λαχταριστές πίτσες και οι θεσπέσιες μακαρονάδες. Πέρα από φανταστικό φαγητό όμως, στη γειτονική χώρα ξέρουν να φτιάχνουν (και να πίνουν) και πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Χάρη στην απλότητα και την αρμονία των γεύσεών τους, αρκετά ιταλικά κοκτέιλ κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία και δοξάζονται ανά τον κόσμο. Παρακάτω θα βρείτε τις συνταγές για πέντε κλασικά ιταλικά κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Negroni
Το εμβληματικό κοκτέιλ εμπνεύστηκε ο Κόμης Camillo Negroni, στη Φλωρεντία, το 1919. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Camillo ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin και έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη κλασικό κοκτέιλ.
Υλικά
30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml τζιν
Εκτέλεση
Βάζουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε mixing glass με πάγο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned γεμάτο με μεγάλα παγάκια και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.
Americano
Ο πρόγονος του Negroni είναι ένα ποτό με μακρά ιστορία, καθώς πρωτοφτιάχτηκε στο Gaspare Campari's Bar του Μιλάνου στα μέσα του 1800. Ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ των Αμερικανών επισκεπτών στις αρχές του 1900.
Υλικά
45 ml Campari
45 ml γλυκό βερμούτ
σόδα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι λίγα παγάκια και προσθέτουμε το Campari και το βερμούτ και στο τέλος λίγη σόδα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε διακοσμώντας με μια φέτα πορτοκαλιού.
BelliniΠουρές λευκόσαρκου ροδάκινου και παγωμένο prosseco! To κοκτέιλ Bellini πρωτοδημιουργήθηκε στη Βενετία από τον Giuseppe Cipriani, ιδιοκτήτη του θρυλικού Harry’s Bar και αμέσως έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
Υλικά
45 ml φρέσκο πουρέ ροδάκινου
Prosecco παγωμένο ή σαμπάνια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, το οποίο απογεμίζουμε με prosecco ή σαμπάνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίρωντας με μια φέτα από φρέσκο ροδάκινο.
Aperol Spritz
Το Aperol Spritz είναι το τέλειο δροσιστικό ιταλικό ποτό και ίσως το δημοφιλέστερο απεριτίφ στον κόσμο. Στα συν το ότι είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε μόνοι σας.
Υλικά
90 ml Prosecco
60 ml Aperol
30 ml σόδα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το Prosecco, το Aperol και τη σόδα σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι.
Garibaldi
Ένα ακόμη κλασικό ιταλικό κοκτέιλ είναι το Garibaldi ή αλλιώς Campari με πορτοκάλι. Το μυστικό του είναι πως ο χυμός πορτοκαλιού θα πρέπει να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται.
Υλικά
45 ml Campari
120 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα ποτήρι Highball με πάγο. Προσθέτουμε το Campari και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε μια μια σφήνα πορτοκαλιού.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.