Μενού
  • Α-
  • Α+

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, ένα δροσερό, σπιτικό κοκτέιλ είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στα βράδια σας. Το τζιν είναι αναμφίβολα το ιδανικό ποτό για να το αναμείξετε σε κοκτέιλ. Μάλιστα, μερικά από τα πιο κλασικά κοκτέιλ με τζιν απαιτούν μόλις τρία υλικά και είναι πανεύκολα για να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Εμείς σας δίνουμε τις συνταγές και εσείς ετοιμάστε το κοκτέιλ της επιλογής σας.

Martini

Το κλασικότερο των κοκτέιλ, στην απλούστερη εκδοχή του, περιλαμβάνει δύο και μόνο υλικά, τζιν και βερμούτ, ανακατεμένα και σερβιρισμένα σε παγωμένο ποτήρι.

Υλικά

60 ml τζιν

30 ml ξηρό βερμούτ

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το τζιν με το βερμούτ σε mixing glass. Προσθέτουμε πάγο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μία φλούδα λεμόνι ή με ελιές.

Gimlet

Η ιστορία αυτού του απλού και κλασικού κοκτέιλ μας πάει πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο Sir Thomas Gimlette του Βασιλικού Ναυτικού ήθελε να φτιάξει ένα αντίδοτο στο σκορβούτο και σκέφτηκε πως η ανάμειξη του τζιν με το λάιμ θα ήταν καλή ιδέα.

Υλικά

70 ml τζιν

20 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

15 ml σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα συστατικά σε σέικερ με πάγο. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μια φέτα lime.

Negroni

Το εμβληματικό κοκτέιλ εμπνεύστηκε ο Κόμης Camillo Negroni, στη Φλωρεντία, το 1919. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Camillo ζήτησε από τον μπάρμαν του να του αντικαταστήσει τη σόδα από το Americano του (Campari, γλυκό βερμούτ, σόδα) με gin και έτσι γεννήθηκε ένα ακόμη κλασικό κοκτέιλ.

Υλικά

30 ml τζιν

30 ml Campari

30 ml γλυκό βερμούτ

Εκτέλεση

Βάζουμε το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε mixing glass με πάγο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου old fashioned γεμάτο με μεγάλα παγάκια και γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Singapore Sling

Αυτό το θρυλικό κοκτέιλ πρωτοφτιάχτηκε το 1915 από τον Ngiam Tong Boon, έναν μπάρμαν που εργαζόταν στο Long Bar στο Raffles Hotel της Σιγκαπούρης. Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Σιγκαπούρης.

Υλικά

30 ml τζιν

15 ml cherry brandy

120 ml χυμό ανανά

15 ml χυμό lime

7,5 ml Cointreau

7,5 ml Benedictine

10 ml γρεναδίνη

1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με πάγο. Σουρώνουμε σε highball ποτήρι γεμισμένο με πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα από ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Tom Collins

Η ιστορία λέει ότι το πρωτοέφτιαξε ένας μπάρμαν με το όνομα John Collins στο Λονδίνο, χρησιμοποιώντας ένα δανέζικο τζιν που λεγόταν Οld Τom. Τα ονόματα μπερδεύτηκαν και το κοκτέιλ έμεινε σαν Tom Collins.

Υλικά

60 ml τζιν

30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού

15 ml σιρόπι ζάχαρης

σόδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε με πάγο στο σέικερ όλα τα υλικά, εκτός από τη σόδα. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και γεμίζουμε με σόδα. Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκαλιού και κερασάκι.

French 75

Το όνομα αυτού του κοκτέιλ που έγινε δημοφιλές στο Παρίσι τη δεκαετία του '20 προήλθε από το 75 mm όπλο που χρησιμοποιούσε ο γαλλικός στρατός κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το French 75 συνδυάζει το τζιν με τη σαμπάνια.

Υλικά

45 ml τζιν

15 ml φρεσκοστυμένο χυμός λεμονιού

7,5 ml σιρόπι ζάχαρης

σαμπάνια

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο εκτός της σαμπάνιας. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου flute, συμπληρώνουμε με σαμπάνια και γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.

Gin & Tonic

Αφήσαμε τελευταίο το gin and tonic, το απόλυτο mixed drink της γευστικής απλότητας. Ένα ποτό που ξεκίνησε σαν φάρμακο, καθώς πρωτοφτιάχτηκε στην εποχή της αποικιοκρατίας στην Ινδία για να προστατεύει από την ελονοσία. Επειδή τότε η κινίνη ήταν πολύ πικρή, πρόσθεταν τζιν για να κάνουν το ποτό πιο υποφερτό. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα ποτά που μπορεί να απολαύσει κανείς.

Υλικά

60 ml τζιν

120 ml τόνικ

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε το τζιν. Γεμίζουμε με τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα από λάιμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA