Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Φρανκ ΜακΡέι έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία James Bond: License To Kill και το Rocky 2 και αποτέλεσε έναν character actor, όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ οι ηθοποιοί μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ρόλων που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια παρουσίας στην ταινία και εμφανίζονται συνήθως στο background της κεντρικής ιστορίας και υπόκεινται σε πολλαπλές ερμηνείες. Ο ΜακΡέι έβγαλε έτσι τα προς το ζην για σχεδόν 4 δεκαετίας, μέχρι που τη Μ. Πέμπτη πέθανε.

Γεννημένος στο Μέμφις του Τενεσί, ο Φρανκ ΜακΡέι έγινε αθλητής του αμερικάνικου football και έπαιξε για αρκετά χρόνια τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και επαγγελματικά. Στη συνέχεια, μετά το τέλος της καριέρας του, ασχολήθηκε με την υποκριτική και είχε συμμετοχή σε 40 και πλέον ταινίες. Στις 29 Απριλίου ο ΜακΡέι έπαθε καρδιακό επεισόδιο στο σπίτι του στη Σάντα Μπάρμπαρα και άφησε την τελευταία του πνοή, με τη θετή του κόρη του Σουζάν να ανακοινώνει την απώλεια του. Ο ΜακΡέι ήταν 80 ετών.

Εκτός από το James Bond και το Rocky, έπαιξε μεταξύ άλλων στις ταινίες Last Action Hero με τον Σβαρτσενέγκερ, Το Τρελό Θηριοτροφείο Πάει Διακοπές, Red Dawn, Big Wednesday και Paradise Alley.

Εκτός από τη Σουζάν, αφήνει πίσω του έναν γιο, τον Μαρσέλους και τρία εγγόνια. Η οικογένεια του, για να τιμήσει την αφρικάνικη καταγωγή του, έχει ανοίξει λογαριασμό προσφοράς σε έναν οργανισμό προστασίας ελεφάντων στην Κένυα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA