Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένος στο «The 2night show» του ANT1 το βράδυ της Δευτέρας 1ης Νοεμβρίου ήταν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την εφηβεία του όπου υπήρξε άγριο νιάτο, για τις τρεις ημέρες που πέρασε στον Κορυδαλλό και για ποιό λόγο βρέθηκε εκεί, αλλά και για την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα φέτος στο θέατρο. 

Διαβάστε ακόμη: Ρίτσα Μπιζόγλη: «Ενα πρωί ξύπνησα και κατέληξα στο νοσοκομείο γιατί δεν ανέπνεα»

«Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή σε πράγματα. Μεγάλωσα στον Περισσό και ήμουν πάντα στις επάλξεις. Ήμουν άγριο νιάτο, αλλά πάντα λίγο ψάχνοντας και τα δίκια μας, όχι μόνο για μένα. Δεν έλεγα ποτέ 'θα κάνουμε κατάληψη για να κάνουμε κατάληψη', όχι. Έλεγα 'θα κάνουμε κατάληψη γιατί ξέρουμε τι θέλουμε και πρέπει να το πάρουμε'. Ήταν όλα με τις παρέες, μετά ήρθαν τα βιβλία. οι γονείς δεν ήταν τόσο επαναστάτες άνθρωποι.”

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως τον «έχει συλλάβει η αστυνομία 3-4 φορές, από κάτι γήπεδα, άστα τώρα. Με έχουν δέσει για εξακρίβωση στοιχείων έξω από το Γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μας δένουν 30-40 άτομα μας βάζουν μέσα στην κλούβα, χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα, για εξακρίβωση στοιχείων. Για κακή μου τύχη μας πηγαίνουν στο ΑΤ του Περισσού. Εκείνη την ώρα περνούσε ο πατέρας μου απέξω και πήγαινε από το ένα καφενείο στο άλλο. Κοιτάζει πάνω και με βλέπει μέσα με άλλους 40. Ήμουν 16 χρονών».

Για την εμπειρία του στον Κορυδαλλό όπου βρέθηκε για τρεις ημέρες στη Δ’ πτέρυγα επειδή εκεί πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους «Ο Θανατοποινίτης», ο αγαπημένος ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά:

«Ήταν ένας άλλος κόσμος, αλλά ένας κόσμος, ο οποίος πραγματικά μέσα σε αυτό το οποίο υπήρχε, είχε μια τρελή καθαρότητα, δεν μπορούσες να ξεφύγεις. Τα μάτια 'κόβανε'. Κατευθείαν καταλάβαινες ότι σε σκανάρανε τρελά. Είχα την τύχη - επειδή είμαι έτσι σαν άνθρωπος και εγώ - να έχω πολύ καλές σχέσεις με τους περισσότερους».

Φέτος, κάνει την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα στο θέατρο με το έργο Killer Joe που θα ανέβει στο θέατρο Εμπορικόν και ο Γιάννης Στάνκογλου παραδέχτηκε πως «σαν καλλιτέχνης θέλω ο θεατής να νιώσει μια 'αμηχανία' στο θέατρο γιατί δεν πας μόνο να διασκεδάσεις, πας και για να ταρακουνηθεί το μέσα σου, να δεις τα πράγματα και με άλλο μάτι και στο συγκεκριμένο έργο πιστεύω να το καταφέρουμε όταν ανέβει πια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA