Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ANT1 ήταν η γνωστή ηθοποιός, Δήμητρα Ματσούκα και μεταξύ άλλων μίλησε για το αν δέχτηκε κακοποιητικές συμπεριφορές στην καριέρα της, το σάλο που ξέσπασε με την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη, αλλά και τον τραγικό θάνατο του 8χρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι. 

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Τίτλοι τέλους για τα «Νησιά», το ιστορικό εστιατόριο που αγαπούσε η Βουγιουκλάκη και μάγεψε σταρ του Χόλιγουντ

Για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» η Δήμητρα Ματσούκα είπε: 

«Όταν ένας άνθρωπος εργαζόμενος θέτει τους όρους του πριν κλείσει την όποια δουλειά, νομίζω ότι ο ίδιος είναι μια χαρά. Ο Άρης χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά επειδή είμαστε μια μικρή χώρα, ξέρουμε ο ένας για τον άλλον. Απ’ ό,τι ξέρω από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί μαζί του, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος, ταλαντούχος, σοβαρό παιδί και έχει κάθε δικαίωμα να είναι πιστός σε ό,τι πιστεύει. Σεμνός.»

Συμπλήρωσε δε πως «προσωπικά δεν συμφωνώ μαζί του. Όπως δεν μου αρέσει και όλο αυτό που συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα αυτές οι πολύ θορυβώδεις απαντήσεις στην όποια απόφαση κάποιου που έχουν να κάνουν και με την αυτοπροβολή του εκάστοτε που παίρνει θέση. Δεν μου αρέσει η φασαρία. Πιστεύω πολύ στο εμβόλιο και την επιστήμη. Πιστεύω είναι το μόνο μας όπλο. Θα κάνω και την τρίτη δόση, όταν έρθει η σειρά μου. Πρέπει να εμβολιαστούμε. Πρέπει να δοθούν τα κίνητρα ακόμα και αν είναι αρνητικά, ώστε ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Για τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες και αφορούσαν κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο της τέχνης, η Δήμητρα Ματσούκα δήλωσε:

«Βεβαίως, καταδικάζω κάθε κακοποιητική συμπεριφορά. Δεν μπορεί κάτι άλλο να ειπωθεί από κανέναν μας νομίζω. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποφασίσει. Δεν υπάρχει πάντα το δεδομένο ότι ο καταγγέλλων λέει την αλήθεια. Χρειάζεται μια προσοχή από όλους μας και ειδικά από εσάς, τους δημοσιογράφους. Είμαστε όλοι κατά αυτών των συμπεριφορών. Όποιος έχει κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να τιμωρηθεί. Αισθάνομαι λύπη και για αυτό που έχουν προξενήσει, αν όντως αληθεύει και για τους ίδιους. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν ήμασταν εκεί».

Αντίθετα, στην περίπτωση του 8χρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι η εικόνα είναι αποθαρρυντική - όπως είπε χαρακτηριστικά - και μαρτυράει ρατσισμό:

«Πιο πολύ μπορώ να μιλήσω για αυτό το 8χρονο κοριτσάκι που είδαμε όλοι σε βίντεο πώς αντιμετωπίστηκε από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Αυτή η εικόνα είναι αποθαρρυντική, βίαιη και σε κάνει να θέλεις να κλάψεις. Είναι σοκαριστικό. Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις. Υπάρχει μια μεγάλη πληγή σε αυτή τη χώρα και λέγεται ρατσισμός. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αν ήταν ένα άλλο παιδάκι και δεν ήταν Ρομά θα το αντιμετώπιζαν έτσι».

Τέλος, η Δήμητρα Ματσούκα ανέφερε ότι σε λεκτικό επίπεδο έχει υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές στη δουλειά της: «Το αντιμετώπιζα ευθέως, αλλά είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που δεν καταφέρνουν να το κάνουν. Είναι φρικτό να συμβαίνει αυτό».  

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA