Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμια θλίψη σκόρπισε η αυτοκτονία της 30χρονης, «Μις ΗΠΑ 2019», Cheslie Kryst, το πρωί της Κυριακής (30/01), όταν βούτηξε από το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Η κοπέλα πέθανε ακαριαία, με την ίδια να αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της μετά από μια πολύ δύσκολη διετία.

Διαβάστε ακόμη: Cheslie Kryst: Αυτοκτόνησε η εντυπωσιακή Μις ΗΠΑ του 2019 - Επεσε από τον 29ο όροφο

Λίγες ώρες, μάλιστα, πριν πεθάνει ανέβασε μία φωτογραφία της στο προφίλ της στο Instagram γράφοντας, «αυτή η μέρα να σου φέρει ανάπαυση και ειρήνη». Χωρίς να καταλάβει κανείς τι ήθελε να πει το μοντέλο, στη συνέχεια όλοι έμαθαν την τραγική είδηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τι πραγματικά συνέβη; Και γιατί μια γυναίκα, που θεωρητικά τα είχε όλα, να θέλει να βάλει τέτοιο τέλος στη ζωή της;

Ποια ήταν η Cheslie Kryst

https://www.instagram.com/p/CK__6u7Fi3n/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα η Kryst ήταν μοντέλο, δημοσιογράφος και δικηγόρος. Η μητέρα της ήταν επίσης μοντέλο, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της Μις Βόρεια Καλιφόρνια στο παρελθόν.

Όσο άσκησε το επάγγελμα της  δικηγόρου προσπάθησε να βοηθήσει στη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης της Αμερικής. Πήρε τρία πτυχία από δύο πανεπιστήμια, ενώ άσκησε πολιτική αγωγή για λογαριασμό δικηγορικού γραφείου, παλεύοντας να βοηθήσει κρατούμενους που μπορεί να είχαν καταδικαστεί άδικα, να λάβουν μειωμένες ποινές δωρεάν.

Στο παρελθόν είχε κατακρίνει τη μεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, είχε μιλήσει ανοιχτά για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, ενώ ήταν ένθερμη οπαδός του κινήματος Black Lives Matter. 

Οι απαντήσεις της στα καλλιστεία που χειροκροτήθηκαν

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της ως μοντέλο ήρθε το 2019, όταν κατέκτησε τον τίτλο της Μις ΗΠΑ. Από το 2016 η Αφροαμερικανή προσπαθούσε να διακριθεί στα καλλιστεία έχοντας λάβει δύο φορές μέρος στα Μις Βόρεια Καρολίνα το 2017 και το 2018, χωρίς επιτυχία. Τελικά τα κέρδισε το 2019 κι έτσι πήρε το «εισιτήριο» για τον εθνικό διαγωνισμό, όπου αναδείχθηκε Μις ΗΠΑ.

Εκτός από τη συγκλονιστική της ομορφιά, η Cheslie Kryst κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτική επιτροπή με τις απαντήσεις της στις δύο ερωτήσεις που τις τέθηκαν. Ας τις δούμε.

«Τα τελευταία δύο χρόνια τα hashtags #metoo και #timesup κυριάρχησαν στις συζητήσεις μας. Παρόλα αυτά κάποιοι πιστεύουν ότι εμβάθυναν το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Θεωρείς ότι αυτά τα κινήματα το παρατράβηξαν;», ήταν η πρώτη ερώτηση, με το μοντέλο να απαντά πως «δεν πιστεύω ότι αυτά τα κινήματα το παρατράβηξαν. Αυτό που θέλω εγώ από την πλευρά μου είναι να διασφαλίσω ότι θα υπάρχει ασφάλεια και συμπερίληψη των γυναικών σε θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Ως δικηγόρος αυτό ακριβώς είναι που θέλω να ακούσω. Αυτό που θέλω γι' αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι μόνο καλό κάνουν αυτά τα κινήματα», κερδίζοντας το χειροκρότημα.

https://www.instagram.com/p/B_lfLC9FIQe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λίγο πριν τη στέψη της η ερώτηση που της έγινε ήταν η εξής: «Οι Millenials χαρακτηρίζονται συχνά ως προνομιούχοι, ωστόσο έχουν χαρακτηριστεί και ως μία από τις πιο κοινωνικά συνειδητοποιημένες γενιές εδώ και δεκαετίες.  Αν σου ζητούσαμε να χρησιμοποιήσεις μόνο μία λέξη για να περιγράψεις τη γενιά σου, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;»

Kι εδώ, όμως, η Kryst απάντησε εξαιρετικά, λέγοντας: «Θα έλεγα ότι η λέξη που χαρακτηρίζει τη γενιά μου είναι η καινοτομία. Βρίσκομαι εδώ, στη Νεβάδα, στην πολιτεία που είχε την πρώτη πλειοψηφία γυναικών στο νομοθετικό σώμα σε ολόκληρη τη χώρα. Η γενιά μου είναι η πρώτη που έχει τη νοοτροπία να βλέπει μπροστά, η οποία διακρίνεται από την αρχή της συμπερίληψης, το σεβασμό της διαφορετικότητας και της δυναμικής των γυναικών. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω αυτή την εξέλιξη της γενιάς μου. Ευχαριστώ».

Πως ο τίτλος επηρέασε την ψυχική της υγεία

Τελικά, κατάφερε να πάρει τον τίτλο της Μις ΗΠΑ το 2019, ωστόσο, αυτό που ακολούθησε μόνο καλό δεν της έκανε στην ψυχική της υγεία. Η  Cheslie Kryst έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία μοντέλο που στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς στις ΗΠΑ, στα 28 της χρόνια. Αυτή η λεζάντα της «μεγαλύτερης σε ηλικία Μις ΗΠΑ» μπήκε σχεδόν σε κάθε άρθρο που δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ, κάνοντας τη να νιώσει εξαιρετικά άβολα.

Όπως αποκάλυψε η ίδια σε ένα κείμενο που δημοσίευσε στο περιοδικό Allure πριν από περίπου ένα χρόνο, λίγο πριν κλείσει τα 30 της, «αυτή η ηλικία είναι πολύ δύσκολη. Ειδικά όταν είσαι γυναίκα. Μοιάζει σαν μια υπενθύμιση πως ο χρόνος σου τελειώνει, πως δεν έχει σημασία για την κοινωνία κι αυτό είναι εξοργιστικό».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την χλεύασαν όταν κατέκτησε τον τίτλο της Μις ΗΠΑ, με την Kryst να καλείται να αντιμετωπίσει τα τρολ του διαδικτύου. Κάτι που την εξουθένωσε ψυχικά. Το γεγονός πως δεν έμοιαζε για πολλούς με την «τυπική εικόνα της αμερικανικής ομορφιάς», ενώ ταυτόχρονα ήταν και η μεγαλύτερη σε ηλικία από τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες, τους ώθησε στο να της στέλνουν μηνύματα οργής στα social media.

https://www.instagram.com/p/CCuRAoeFqa5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από την πλευρά του το μοντέλο είχε θίξει το θέμα, χωρίς κανείς να δώσει σημασία. «H κοινωνία μας ποτέ δεν είναι ευγενική με αυτούς που μεγαλώνουν. Ακόμα και οι λίστες με τους "20 κάτω των 20" και τους "30 κάτω των 30" δείχνουν πως συνδέουν την επιτυχία με τη νεότητα. Αυτή η νοοτροπία δημιουργεί μία πολύ αρνητική επιρροή πάνω στους νέους ανθρώπους, που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία τόσο γρήγορα», έγραφε η Cheslie Kryst λίγο πριν κλείσει τα 30 της.

Αν και τον τελευταίο καιρό έδειχνε στη δουλειά της και στα social media να περνάει μια καλή περίοδο στη ζωή της, μέσα της πάλευε με το «τέρας» της κατάθλιψης. Δεν είναι μόνο η Μις ΗΠΑ που έφτασε σε αυτό το σημείο. Καθημερινά είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, αλλά η κοινωνία κλείνει τα μάτια της μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Μήπως τελικά η πραγματική πανδημία έχει να κάνει με την ψυχική μας υγεία κι όχι με τον κορονοϊό;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA