Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη ως Ιησούς Χριστός, με τον ηθοποιό και τους συνεργάτες του να ποζάρουν από το σκηνικό του μυστικού δείπνου για Free Press περιοδικό.  Η φωτογράφιση προκάλεσε την άμεση αντίδραση επτά ιερέων που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον του γνωστού ηθοποιού, ενώ μαζί με την μήνυσή της, ζητούν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Χριστίνα Πατσιώκα στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μετά έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το περιοδικό ζήτησε συγγνώμη, ενώ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού Free Press έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει κοινωνικό σχόλιο. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά. Σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε. Θα ήθελα να θυμίσω και να τονίσω ότι η τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίσει και η ελευθερία της τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα» αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού. Ο Κώστας Τσουρός, ο οποίος είχε σχολιάσει έντονα την φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, τόνισε στην εκπομπή: «Εγώ από την πλευρά μου, επειδή εξέφρασα και την αντίδραση μου προς τη συγκεκριμένη φωτογράφιση ως προς την αισθητική της, το να προχωρούν οι ιερείς σε μήνυση στον Παντελή Καναράκη μου φαίνεται επίσης υπερβολικό. Από εκεί και πέρα για μένα η θρησκεία δεν αγγίζεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA