Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Παυλίνα Βουλγαράκη παραχώρησε συνέντευξη στο «Happy Day» και μίλησε για τους γονείς της, τις τηλεοπτικές προτάσεις, τη διαταραχή ύπνου που αντιμετωπίζει από παιδί αλλά και για τη φοβία της στη σκηνή. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή από μικρό παιδί έχει προβλήματα με τον ύπνο της. «Έχω Insomnia από παιδί. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κοιμηθώ και κοιμάμαι πάρα πολύ σπάνια. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, κοιμάμαι τόσο ελαφριά που ακούω τα πάντα. Όταν ονειρεύομαι, το καταλαβαίνω ότι τώρα ονειρεύομαι κι είμαι στο κρεβάτι μου και κοιμάμαι. Είναι σαν ένας συνειδητός ύπνος, είναι λίγο περίεργο. Περνάω μία ολόκληρη μέρα και δεν νιώθω την ανάγκη να κοιμηθώ», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Olivia Rodrigo: Ποια είναι η 19χρονη τραγουδίστρια που σάρωσε στα φετινά Grammys

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μίλησε και για τις επαγγελματικές προτάσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν και για ποιο λόγο αρνήθηκε: «Μου έχουν προτείνει να συμμετέχω σε τάλεντ σόου ή χορού ή μεταμφιέσεων, αλλά αρνήθηκα.

Είχα φοβία να είμαι πάνω στη σκηνή και να τραγουδάω. Πάθαινα κρίση άγχους. Ξεχνάω τους στίχους ακόμα και των δικών μου τραγουδιών».

Κλείνοντας, εξήγησε πως το επίθετο που φέρει δεν την τρομάζει. «Οι τριβές που έχει δεχτεί η οικογένειά μου μας έχουν ενώσει όλο και περισσότερο. Το επίθετό μου δεν είναι βάρος για εμένα, η οντότητά μου είναι μεγαλύτερη από ένα όνομα».

Τι είναι η αϋπνία που πάσχει η Παυλίνα Βουλγαράκη

Η αϋπνία είναι μια διαταραχή του ύπνου στην οποία οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν. Μπορεί να έχουν δυσκολία να κοιμηθούν ή να παραμείνουν κοιμισμένοι για όσο επιθυμούν. Η αϋπνία ακολουθείται συνήθως από υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, χαμηλή ενέργεια, ευερεθιστότητα και καταθλιπτική διάθεση. Μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, καθώς και σε προβλήματα συγκέντρωσης και εκμάθησης. Η αϋπνία μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη όπου διαρκεί ημέρες ή εβδομάδες, ή και μακροχρόνια όπου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.

Η αϋπνία μπορεί να εμφανιστεί ανεξάρτητη ή ως αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος, σύμφωνα με τη wikipedia. Οι συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε αϋπνία περιλαμβάνουν ψυχολογικό στρες, χρόνιο πόνο, καρδιακή ανεπάρκεια, υπερθυρεοειδισμό, καούρα, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, εμμηνόπαυση, ορισμένα φάρμακα και ουσίες όπως η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τις νυχτερινές βάρδιες και την άπνοια ύπνου. Η διάγνωση βασίζεται στις συνήθειες ύπνου και σε μια εξέταση για να διερευνηθούν υποκείμενες αιτίες. Μία μελέτη του ύπνου μπορεί να πραγματοποιηθεί για να αναζητηθούν υποκείμενες διαταραχές. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει με δύο ερωτήσεις: "αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να κοιμηθείτε;" και "δυσκολεύεστε να πέσετε για ύπνο ή να παραμείνετε κοιμισμένοι;".

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA