Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στην Πεντέλη μίλησε στον ANT1 ο γνωστός ηθοποιός, Σταύρος Νικολαΐδης, του οποίου το σπίτι βρίσκεται στα σύνορα των περιοχών Ντράφι και Διώνη και σώθηκε την τελευταία στιγμή αφού η φωτιά σταμάτησε στην αυλή, όπως είπε ο ίδιος, χάρη στις ρίψεις των εναέριων μέσων. 

Διαβάστε ακόμη: Δανάη Μπάρκα: «Δεν ένιωθα πάντα τόσο καλά με το σώμα μου - Ούτε τώρα νιώθω πάντα καλά»

«Έσκασαν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα και την έσβησαν, το έβλεπα από το μπαλκόνι», είπε ο γνωστός ηθοποιός, προσθέτοντας πως «Εδώ είναι σεληνιακό τοπίο πια. Κάναμε βόλτα με τα παιδιά μας. Εκεί, σε αυτή τη χαράδρα περνούσε ποτάμι, δεν το έβλεπες από την βλάστηση, άκουγες μόνο τα νερά. Τώρα βλέπω έχει μείνει ένα ρυάκι, δεν έχει μείνει τίποτα».

Δεν έκρυψε πως ο ίδιος δεν έχει δείξει στο παιδί του ακόμα το μέγεθος της καταστροφής. «Το παιδί το έχω προστατέψει δεν το έχει δει ακόμη. Το περνάω από άλλο δρόμο, που έχει ακόμα πράσινο. Δεν ξέρω τι να του πω… Εδώ κάναμε βόλτες, έλεγε "μπαμπά, μπαμπά, πάμε για εξερεύνηση". Τι θα το φέρνω να δει εδώ πέρα; Πώς θα του εξηγήσω ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε σε συγκινησιακή φόρτιση ο Σταύρος Νικολαϊδης.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για σίγουρο εμπρησμό και μίλησε για τις καταστροφικές οικολογικές συνέπειες που θα έχει η καταστροφή που προκαλούν οι φωτιές.

«Καλά, είναι σίγουρο ότι είναι εμπρησμός, μην κοροϊδευόμαστε, ποτέ δεν τυχαίνει να μπουν αυτές οι φωτιές με 10 μποφόρ. Αυτός ο άνθρωπος πώς κοιμάται το βράδυ; Μπορεί να καούν σπίτια, ζώα, να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο, θέλει να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή. Θα ήθελα μισή ώρα με τον άνθρωπο αυτόν. Μιλάμε για μια τεράστια καταστροφή. Δεν σκοτώνεις έναν άνθρωπο, σκοτώνεις μια ολόκληρη χώρα. Σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών και αυτό που σκέφτομαι είναι "σε τι κόσμο θα μεγαλώσει το παιδί μου;"», είπε ο ηθοποιός.

Κατέληξε δε πως «δεν μπορείς παρά να κλάψεις όταν έχεις συνηθίσει να έρχεσαι σπίτι σου και να βλέπεις αυτή την ομορφιά και στα ξαφνικά γυρνάς και αντικρίζεις αυτό, δεν μπορείς να μην κλάψεις, είναι θάνατος», χωρίς να μπορεί να κρύψει τη φόρτισή του..

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA