Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας της Βαλτιμόρης γύρω από το περιστατικό που έλαβε χώρα στο σετ της μίνι σειράς, «Lady in the Lake», της Apple TV+ με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τα γυρίσματα. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι την περασμένη Παρασκευή (26 Αυγούστου) κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο κέντρο της Βαλτιμόρης, δύο άντρες πλησίασαν έναν οδηγό του συνεργείου και τον απείλησαν με όπλο, λέγοντάς του πως εάν δεν τους καταβληθούν 50.000 δολάρια, θα πυροβολήσουν κάποιο μέλος του συνεργείου.

Διαβάστε ακόμη: Michael Jackson: Νέο ντοκιμαντέρ για τον θάνατό του - «Είχε 19 ψεύτικες ταυτότητες για να προμηθεύεται χάπια»

Παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανένα άλλο μέλος του συνεργείου στο σετ, η παραγωγή «έδωσε σημασία στις απειλές και όρισε νέα ημερομηνία για το γύρισμα αφού βρήκε άλλη τοποθεσία», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας ενώ το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Baltimore Banner περιέγραψε τους άνδρες ως «ντόπιους εμπόρους ναρκωτικών».

«Συνεργαζόμαστε με το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ασφάλεια του συνεργείου, του καστ και όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν τραυματίστηκε κανείς. Η παραγωγή θα ξαναρχίσει με αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο μέλλον. Είναι ένα προνόμιο να κάνουμε τα γυρίσματα της σειράς Lady in the Lake στη Βαλτιμόρη και να συνεργαζόμαστε με την ενεργή κοινότητά της σε πολλές περιοχές», ανέφερε - μεταξύ άλλων - ανακοίνωση της παραγωγής της σειράς.

Την Κυριακή (28/8), όμως, η παραπάνω εκδοχή των γεγονότων είχε αλλάξει και πλέον ήθελε έναν οδηγό του συνεργείου να έρχεται αντιμέτωπος με δύο άνδρες - ένας εκ των οποίων κρατούσε όπλο - και μετά να τρέπονται και οι δύο σε φυγή. Όλα αυτά συνέβησαν πριν την άφιξη του καστ και των υπόλοιπων μελών του συνεργείου, όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter. 

Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποιεί η αστυνομία, η οποία εξέτασε υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος και ανέκρινε εμπλεκόμενους στο περιστατικό έφερε νέα ευρήματα στο φως, σύμφωνα με πάλι με το The Hollywood Reporter, το οποίο εξασφάλισε έγγραφο της αστυνομίας.  

Βάσει του εν λόγω εγγράφου, ένας τοπικός πλανόδιος πωλητής ρούχων ήταν αναστατωμένος που δεν είχε αποζημιωθεί από την παραγωγή για χαμένα κέρδη, καθώς δεν μπορούσε να δουλεύει, όσο κρατούσαν τα γυρίσματα στην περιοχή που δραστηριοποιείται. Ο πωλητής είπε στους αξιωματικούς της Αστυνομίας ότι συζητούσε με ένα μέλος του συνεργείου και έναν διευθυντή ασφαλείας και περίμενε τα σχετικά έγγραφα για να λάβει αποζημίωση για χαμένα κέρδη. Επίσης, το ίδιο άτομο συνελήφθη για ναρκωτικά.

Μια συνοδευτική έκθεση της αστυνομίας περιγράφει αντικρουόμενες δηλώσεις που υποδηλώνουν ότι μια ομάδα παρενόχλησε την παραγωγή, αλλά ότι οι απειλές που περιγράφηκαν αρχικά ήταν υπερβολικές ή ανακριβείς. Το μέλος της παραγωγής που ανέφερε εξ αρχής το περιστατικό ισχυρίστηκε ότι ένα άτομο σήκωσε όπλο στα μέλη του συνεργείου, αλλά στη συνέχεια «ανακάλεσε την αρχική του δήλωση» λέγοντας ότι ένας οδηγός ήταν αυτός που είχε ισχυριστεί ότι είδε ένα όπλο. 

«Η περιγραφή ότι βγήκε όπλο προσδιορίστηκε ως ανακριβής, ενώ το θύμα άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο θυμόταν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της έρευνας», αναφέρεται στην έκθεση. Αν και ένα μέλος της εταιρείας ασφαλείας ισχυρίστηκε ότι μια τοπική ομάδα απείλησε να «πυροβολήσει στον αέρα» εάν δεν λάμβανε χρήματα, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε από πρώτο χέρι το περιστατικό.

Δεδομένου ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και οι αξιωματικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα άτομα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές ως προς το πώς ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ενώ η εταιρεία παραγωγής Endeavor Content και η Apple TV δεν έχουν κάνει κάποιο σχετικό σχετικό σχόλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA