Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο, στον τελικό του βάδην. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια που κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση αφού είναι 38 ετών. Η αθλήτρια κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προπονήσεις ενώ εργαζόταν ταυτόχρονα και δηλώνει πως θα επιστρέψει στο τσιπουράδικο της οικογένειάς της στην Καρδίτσα αφού είναι η μόνιμη δουλειά της. 

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Χρυσό μετάλλιο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ βάδην

Στο τσιπουράδικο «φυσικά και πηγαίνω, είναι η μόνιμη δουλειά μου. Οταν δεν λείπω για προετοιμασία εκεί είμαι πολλές ώρες. Είναι δική μου επιχείρηση, μαζί με τη μητέρα μου. Οπότε όλες τις υποχρεώσεις τις κάνω εγώ από το κομπιούτερ μου. Εκεί θα τα κάνω όλα, σερβίρω» λέει και δηλώνει πως θα πάει με το χρυσό μετάλλιο στο τσιπουράδικο και θα μαγειρέψει. Οσο για τα δάκρυα στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου είπε πως «δεν ήταν εκείνης της στιγμής. Η μαμά μου έχει τέσσερα παιδιά. Με δυσκολία μας μεγάλωσε, μας έβγαλε στη ζωή. Είμαστε τέσσερα κορίτσια. Είναι συσσωρευμένα όλα αυτά τα χρόνια, η αμφισβήτηση, το ηλικιακό όριο. Πίστεψαν σε εμένα και έπρεπε να ανταποδώσω», τόνισε. 

«Γυμνάζομαι πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι προετοιμασία μόνο να κάνεις προπόνηση, αλλά και να δουλέψεις μέσα σου, να καταλάβεις τι θέλεις, να δεις αν μπορείς να το κάνεις, να προσέχεις τον εαυτό σου. Γενικά δεν μας πιστεύουν σαν αγώνισμα, δεν είμαστε σαν τα άλλα αγωνίσματα του στίβου. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πάρει ολυμπιακό μετάλλιο. Το άθλημα δεν το γνώριζα όταν ήμουν μικρή. Ημουν 13 όταν ο προπονητής μου είπε πως μπορώ να το κάνω. Για 3 χρόνια με έψαχνε να με βρει και δεν πήγαινα στο γήπεδο. Ομως την πρώτη στιγμή που βάδισα αποφάσισα πως αυτό είναι το άθλημά μου», ανέφερε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον ALPHA. 

«Από την αρχή του αγώνα ήξερα περίπου τι θα γίνει. Η Ισπανίδα ήταν η μοναδική που μπορούσε να με ανταγωνιστεί και να την ανταγωνιστώ. Ηταν από τα φαβορί. Τον προηγούμενο μήνα την κέρδισα στα τελευταία 1000 μέτρα. Πιστεύω πήρα τον αέρα, έμεινε πίσω μου. Προσπαθούσα να μείνω πίσω της εγώ αλλά δεν με άφηνε. Οπότε έκανα και εγώ το παιχνίδι μου. Την πήγα μέχρι το 25ο χιλιόμετρο και είδα ότι δεν μπορούσε παραπάνω», σημείωσε. 

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Ενας δήμαρχος πλήρωσε από την τσέπη του τα παπούτσια 

«Κάποτε είχαμε έναν δήμαρχο που έδωσε από την τσέπη του δύο ζευγάρι παπούτσια για να προπονείται το παιδί. Από τότε η πολιτεία δεν την έχει στηρίξει», λέει η μητέρα της Αντιγόνης που κατάφερε να αντέξει ένα πρόγραμμα πρωταθλητισμού ενώ παράλληλα εργαζόταν στο τσιπουράδικο της οικογένειας. Η μητέρα της λέει πως η Αντιγόνη «έχει πολλές αντοχές». «Δεν περιγράφεται η επιτυχία της, δεν περιγράφεται η αγάπη μας. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι τεράστιο» δήλωσε η κυρία Παναγιώτα στον ANT1.  Εξηγώντας πώς έκανε την προπόνησή της η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η μητέρα της είπε ότι «ξεκινούσε 7-10 το πρωί τη μια προπόνηση. Στις 11 το πρωί και μέχρι τις 7 το απόγευμα εργαζόταν στο τσιπουράδικο. Αν προλάβαινε να φύγει στις 7 τότε ξεκινούσε την προπόνηση αλλιώς στη 1 μετά τα μεσάνυχτα γιατί έπρεπε να δουλέψει».

Η κυρία Παναγιώτα Ντρισμπιώτη μετέφερε και το παράπονο της οικογένειας για την ελλιπή στήριξη που είχε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια: «Είναι μεγάλη συζήτηση. Κάποτε είχαμε έναν δήμαρχο που έδωσε από την τσέπη του δύο ζευγάρι παπούτσια για να προπονείται το παιδί. Από τότε η πολιτεία δεν την έχει στηρίξει». «Στα δύσκολα θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας» κατέληξε η μητέρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA