Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατ' αρχάς (και κατ' αρχήν) είναι απαραίτητο να επισημανθεί πως στη συνέχεια ακολουθούν spoilers για την ταινία «Zack Snyder's Justice League» άρα αν κάποιος αναγνώστης δεν την έχει παρακολουθήσει και δεν θέλει να μάθει πλοκή, λεπτομέρειες κλπ, καλό θα ήτο να μην «σκρολάρει» παρακάτω.

Κι αφού ξεμπερδέψαμε με τα διαδικαστικά, στη συνέχεια θα σας παραθέσω 45 διαφορές μεταξύ της αρχικής ταινίας που παρουσίασε στον κόσμο του σινεμά την Justice League και το τετράωρο έπος του Zack Snyder.

Το άνοιγμα της ταινίας είναι εντελώς διαφορετικό

Η ταινία του 2017 είχε ένα όχι και τόσο εντυπωσιακό άνοιγμα, με τον Superman (Henry Cavill) να δίνει συνέντευξη σε κάποια παιδιά με τα τηλέφωνά τους.

Μάλιστα, το πρόσωπο του Cavill φαίνεται περίεργο, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Αργότερα έγινε γνωστό πως ο ηθοποιός είχε βγάλει μουστάκι καθώς γύριζε ταυτόχρονα την ταινία «Mission: Impossible - Fallout». Η ψηφιακή «γόμα» που χρησιμοποιήθηκε για να κρύψει το μουστάκι του ηθοποιού δεν τα πήγε και τόσο καλά...

Για το «Snyder Cut», η ταινία ξεκινά με το θάνατο του Superman στα χέρια του Doomsday στο «Batman v Superman: Dawn of Justice». Η κραυγή του είναι τόσο δυνατή που «ξυπνά» τα Mother Boxes, τα οποία είχαν μείνει ήσυχα για αιώνες.

Ο Joss Whedon δεν συγκαταλέγεται πλέον στους σεναριογράφους

Ενώ τελειώνει η μακρά ακολουθία των opening credits, θα παρατηρήσετε ότι το όνομα του Joss Whedon δεν υπάρχει πουθενά.

Στην κυκλοφορία του «Justice League» το 2017, το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα τους σεναριογράφους, μαζί με τον Chris Terrio, ο οποίος έγραψε επίσης το «Batman κατά Superman: Dawn of Justice».

Αφού ο Snyder εγκατέλειψε την έκδοση του 2017 του Justice League λόγω του θανάτου της κόρης του, ο Whedon ανέλαβε το έργο. Οι τεράστιες αλλαγές του οδήγησαν στη γέννηση του κινήματος #ReleaseTheSnyderCut.

Εάν το νέο άνοιγμα της ταινίας δεν είναι ήδη σαφής ένδειξη ότι πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική ταινία από την κυκλοφορία του 2017, η απουσία του ονόματος του Whedon το επιβεβαίωσε.

Part 1: "Don't Count On It, Batman"

Δεν υπήρχαν κεφάλαια στην κυκλοφορία του 2017. Όπως ανέφερε η παραγωγή «συμπεριλάβαμε πλέον και κάρτες με τα κεφάλαια της ταινίας, έτσι ώστε οι θεατές να έχουν μία καλύτερη εικόνα για το πού βρίσκονται όλες οι αλλαγές στην τετράωρη αυτή ταινία».

Μεγάλωσε η σκηνή με την πρώτη συνάντηση Batman-Aquaman

Ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε η ταινία του 2017 είναι ότι υπήρχε μηδενική ροή. Ουσιαστικά, πρόκειται για πολλές σκηνές που «κόλλησαν» μαζί για να βγει μία ταινία.

Το «Snyder cut» έχει μια ξεκάθαρη ιστορία. Στην πρώτη σκηνή μετά τα credits, ο Bruce Wayne (Ben Affleck) αναζητά τον Aquaman (Jason Momoa).

Αυτή η σκηνή είναι επίσης στην έκδοση του 2017, αλλά στο «Snyder cut» είναι μεγαλύτερη και παραθέτει την εσωτερική σύγκρουση του Aquaman σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του ή αν πρέπει να τις χρησιμοποιήσει εντελώς.

Η ακολουθία τελειώνει με τις γυναίκες του χωριού να τραγουδούν για τον Aquaman όταν φεύγει. Αυτό δεν ήταν στην έκδοση του 2017.

Ο Bruce Wayne περνά χρόνο έξω από την «σπηλιά» του πετώντας σε όλο τον κόσμο

Για να συγκεντρώσει άλλους ανθρώπους με σούπερ δυνάμεις, το τζετ του Bruce Wayne γυρίζει σε όλο τον κόσμο με τον Alfred στο πλευρό του.

Μάλιστα, καθώς ο Bruce φαίνεται να μην τα πηγαίνει και ιδιαίτερα καλά στη συγκέντρωση ηρώων, ο Alfred αστειεύεται ότι ο κ. Wayne μπορεί να είναι καλύτερος στο να μένει σιωπηλός στη σπηλιά του παρά στο να συγκεντρώνει στρατιώτες με εμψυχωτικά λόγια.

Ο Zack Snyder κάνει cameo στην ταινία

Μαζί με τα νέα πλάνα της Lois Lane (Amy Adams) στη νέα ταινία, ο Snyder κάνει επίσης και μία cameo εμφάνιση.

Μπορείτε να τον δείτε να κάθεται μέσα σε μία καφετέρια ενώ η Lois περνά από έξω.

 

Η εισαγωγή της Wonder Woman στην ταινία είναι πιο εμπνευσμένη

Η Wonder Woman μπαίνει στην ταινία με τον ίδιο τρόπο που έκανε στην έκδοση του 2017. Αλλά αυτή τη φορά η εισαγωγή της είναι πολύ πιο ισχυρή.

Στη θεατρική εκδοχή, σώζει παιδιά από τρομοκράτες. Στο «Snyder cut», η ίδια σκηνή παρουσιάζεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε μία εντυπωσιακή σκηνή μάχης.

Η μεγαλύτερη όμως (και σημαντικότερη) αλλαγή είναι πως μετά από τις σκηνές δράσης, ένα από τα κορίτσια ρωτά την Wonder Woman αν μπορεί να γίνει σαν αυτήν μια μέρα. Με την σούπερ ηρωίδα να απαντά: «Μπορείς να είσαι ό,τι θες να είσαι».

Ο Steppenwolf επέστρεψε στην αρχική του εμφάνιση

Ο «κακός» της ταινίας, Steppenwolf, εμφανίζεται ακριβώς όπως έκανε και στην έκδοση του 2017: Παίρνοντας το Mother Box από τις Αμαζόνες.

Αλλά αυτή τη φορά έχει μια νέα εμφάνιση με χρυσή πανοπλία. Στην έκδοση του 2017, φαινόταν πολύ λιγότερο επιβλητικός.

Ο παραγωγός Deborah Snyder είπε στο Insider ότι χρειάστηκαν να γίνουν 2.656 νέες λήψεις οπτικών εφέ για να ολοκληρωθεί το «Snyder cut». «Μερικά από τα εφέ έπρεπε να τα επαναλάβουμε επειδή δεν ήταν του στυλ μας», είπε.

Η μάχη του Steppenwolf με τις Αμαζόνες είναι πολύ πιο συναισθηματική

Η μάχη μεταξύ του Steppenwolf και των Αμαζόνων για το Mother Box είναι μεγαλύτερη από την έκδοση του 2017, αλλά και πιο θλιβερή.

Η ακολουθία τώρα περιλαμβάνει τον θάλαμο όπου βρισκόταν το Mother Box στο κάτω μέρος του γκρεμού στο οποίο χτίστηκε. Οι πολεμίστριες που προσπάθησαν να σταματήσουν τον Steppenwolf σκοτώθηκαν επίσης.

Παρακολουθούμε καθώς η βασίλισσα Hippolyta (Connie Nielsen) παίρνει λίγο χρόνο για να αποτίσει σεβασμό σε όσους πέθαναν πριν ο Steppenwolf σηκωθεί για να συνεχίσει την μάχη.

Part 2: "The Age of Heroes"

Μια σκηνή εξηγεί τώρα πώς γνωρίζει η Wonder Woman για τα Mother Boxes

Στην έκδοση του 2017, η Wonder Woman από το πουθενά εξηγεί στον Batman τι είναι τα Mother Boxes και την ιστορία τους. Τώρα ξέρουμε από πού πήρε αυτή τη γνώση. Σε μια νέα σκηνή, βλέπουμε ότι οι Αμαζόνες την προειδοποιούν για την εισβολή του Steppenwolf.

Η Wonder Woman πηγαίνει επίσης υπόγεια για να βρει ένα μυστικό θάλαμο όπου τα αρχαία σχέδια εξηγούν τη σημασία των Mother Boxes.

 

Το τραγούδι των White Stripes «Icky Thump» δεν είναι πλέον στη σκηνή του Aquaman με το ουίσκι

Στην ταινία του 2017 ακούγεται το τραγούδι «Icky Thump» από τους White Stripes όταν ο Aquaman πίνει ένα μπουκάλι ουίσκι και βυθίζεται πίσω στη μαινόμενη θάλασσα αφού έχει σώσει έναν ψαρά.

Στο «Snyder cut», το τραγούδι αλλάζει στο πιο ζοφερό «There Is A Kingdom» του Nick Cave.

 

Ο Willem Dafoe εμφανίζεται ως Vulko

Το «Justice League» του 2017 προφανώς και θα έθετε κάποια θεμέλια για την ταινία «Aquaman» που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα.

Όπως δείχνει αυτή η προστιθέμενη σκηνή στο «Snyder cut», θα συναντήσουμε τον χαρακτήρα του Willem Dafoe, Vulko, ο οποίος (όπως μάθαμε στο «Aquaman») ήταν πάντα η κύρια σύνδεση του Arthur με τον θαλάσσιο κόσμο.

Αυτή η σκηνή είναι άλλη μία ένδειξη για το πόσο αντίθετος είναι ο Aquaman στο να πάρει τη νόμιμη θέση του ως βασιλιάς της θάλασσας.

Η Robin Wright εμφανίζεται ως Antiope

Καθώς η Wonder Woman διηγείται την ιστορία των Mother Boxes, βλέπουμε τον χαρακτήρα της Antiope (Robin Wright), από την ταινία «Wonder Woman».

Ο Darkseid κάνει την εμφάνισή του

Στο «Justice League» του 2017, ο Steppenwolf εμφανίζεται όταν η Wonder Woman μιλά για το πώς τα Mother Boxes χωρίστηκαν μετά τη μάχη στην εποχή των Ηρώων.

Για το «Snyder cut», ο Steppenwolf δίνει τη θέση του στον Darkseid, τον αληθινό «κακό» που πολεμά η Justice League.

Part 3: "Beloved Mother, Beloved Son"

Ο Flash έχει νέα εισαγωγή

Ο Flash παίρνει μια πιο ουσιώδη εισαγωγή στο «Snyder cut».

Τον βλέπουμε να σώζει μια γυναίκα (Kiersey Clemons) με την αστραπιαία ταχύτητα του κατά τη διάρκεια ενός τρομερού τροχαίου ατυχήματος.

Είναι λίγο πιο συναρπαστικό από την έκδοση του 2017, όπου τον βλέπουμε να συναντά τον μπαμπά του (Billy Crudup) στη φυλακή, αν και αυτή η σκηνή βρίσκεται ακόμα στην ταινία.

 

Η σημασία του πόστερ «You Are Not Alone»

Αφού ο Bruce ξεκινά να οδηγεί μαζί με τον Barry Allen, η κάμερα επικεντρώνεται για μια στιγμή σε μια αφίσα του Αμερικανικού Ιδρύματος Πρόληψης Αυτοκτονιών (AFSP).

Οι φαν που υποστήριζαν τόσο καιρό τη δημιουργία του «Snyder Cut» έχουν συγκεντρώσει πάνω από 500.000 δολάρια για το AFSP. Η οργάνωση έχει γίνει σημαντική για την οικογένεια του Snyder μετά το θάνατο της κόρης του το 2017.

Όχι μόνο αυτή η αφίσα είναι μια έκκληση για δράση, αλλά είναι και ένας ωραίος τρόπος αναγνώρισης στους φαν που βοήθησαν να κάνουν αυτή την έκδοση της ταινίας πραγματικότητα.

 

Μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για το πώς ο Victor Stone έγινε ο Cyborg

Ένα μεγάλο μέρος του Κεφαλαίου 3 στο «Snyder cut» ερευνά την ιστορία του πώς μετατράπηκε ο Victor Stone (Ray Fisher) στον Cyborg.

Τα πλάνα του Victor να είναι ποδοσφαιρικός σταρ επιστρέφουν, καθώς και το παρασκήνιο της ταραγμένης σχέσης του με τον πατέρα του και του θανάτου της μητέρας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ο Victor ήταν επίσης στο ατύχημα, το οποίο οδήγησε τον πατέρα του να χρησιμοποιήσει το Mother Box για να τον ξαναζωντανέψει και να τον μετατρέψει στον Cyborg.

 

Η συνάντηση Cyborg-Wonder Woman είναι διαφορετική

Στην έκδοση του «Justice League» το 2017, ο Cyborg επικοινωνεί με την Wonder Woman μέσω του δικτύου υπολογιστών του Batman πριν συναντηθούν. Στο «Snyder cut» δεν υπάρχει τέτοια... ίντριγκα. Ο Cyborg της λέει απλώς πού να τον συναντήσει.

Στη συνέχεια, στη συνάντηση, ο Cyborg πετάει για να τη συναντήσει, κάτι που είναι επίσης διαφορετικό από την έκδοση του 2017, όπου απλώς περπατά έξω από τις σκιές και είναι ντυμένος με κουκούλα και παντελόνι.

Α, ναι! Του ξεφεύγει και μία βρισιά..!

Part 4: "Change Machine"

Ο Batman δεν εμφανίζεται παρά μόνο δύο ώρες σε αυτήν την ταινία

Σε οποιαδήποτε άλλη ταινία του Batman, συνήθως βλέπετε τον Σκοτεινό Ιππότη με την κάπα και τη μάσκα του μέσα στα πρώτα λεπτά.

Απεναντίας, ο Snyder μας προσφέρει τις πρώτες δύο ώρες της ταινίας για να γνωρίσουμε τον Bruce Wayne, τον βασανισμένο άνθρωπο πίσω από τη μάσκα. (Χωρίς βέβαια να υπολογίσουμε την επανάληψη του βίντεο από το «Batman v Superman» κατά την έναρξη της ταινίας).

Για πρώτη φορά, ο δισεκατομμυριούχος σούπερ ήρωας δεν περιβάλλεται από μοντέλα ούτε σκορπάει τα χρήματά του, είναι απλώς ο Bruce. Και είναι απολαυστικό.

 

Υπάρχει μία στιγμή όπου οι άνθρωποι μπερδεύουν τον Batman με τους Parademons

Μία από τις πιο χιουμοριστικές σκηνές του «Snyder cut» είναι όταν ο Batman «κατηγορείται» για διχασμένη προσωπικότητα, καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι μπορεί να βρίσκεται πίσω από μια σειρά απαγωγών από parademons.

Ο Τζιμ Γκόρντον, φυσικά, γνώριζε καλύτερα.

Η μουσική του Junkie XL τα «σπάει»

Εάν η μουσική επένδυση ακούγεται διαφορετική, είναι επειδή είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις των παραγωγών της ταινίας, ο αρχικός συνθέτης του «Justice League» του Snyder, Junkie XL (Thomas Holkenborg), επέστρεψε για να φτιάξει ένα εντελώς νέο soundtrack τεσσάρων ωρών. Και αυτή η αλλαγή γίνεται πιο αισθητή για τον θεατή όταν οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τον Steppenwolf για πρώτη φορά.

«Όταν έφυγα από το «Justice League», για κάποιο λόγο αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν τον Junkie», ανέφερε ο Snyder στις σημειώσεις της παραγωγής. «Νομίζω ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία με την ταινία όταν του είπα ότι θα το κάνουμε ξανά, θα το τελειώσω με τον τρόπο που ήθελα. Ήταν ενθουσιασμένος που θα το κάναμε αυτό ξανα».

Ο Junkie XL συνδύασε το νήμα του «βασανισμένου παρελθόντος» κάθε ήρωα για να βγει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Snyder βοήθησε να διαλέξει τραγούδια που δεν είχαν συντεθεί, όπως το «Song to the Siren» του Nick Cave και το cover του «Hallelujah» του Leonard Cohen, το οποίο παίζει πάνω από τα credits της ταινίας.

Ο Steppenwolf έχει μια μικροσκοπική αράχνη

Το πλάσμα, το οποίο φαίνεται να αποτελεί προέκταση του Steppenwolf, προσκολλάται σε ανυποψίαστα θύματα και τα αναγκάζει να δείξουν τι είναι στο μυαλό τους.

Αυτό το μικρό gadget δεν υπήρχε στην πρωτότυπη ταινία.

Ο Barry δεν φοβάται πλέον να πολεμά τους κακούς

Στην πρώτη ταινία, ο Barry φοβάται τον Steppenwolf και τους Parademons. Ο Batman πρέπει να τον τραβήξει στην άκρη και να του μιλήσει, λέγοντάς του τελικά να επικεντρωθεί στη σωτηρία μιας ζωής.

Αυτό δεν υφίσταται στη νέα ταινία. Ο Flash συνεργάζεται με τον Cyborg για να βοηθήσει τους πολίτες να φτάσουν στον τελευταίο όροφο με ασφάλεια.

Ο Barry δεν πέφτει πλέον στο στήθος της Wonder Woman

Ίσως η πιο «χαζή» στιγμή της ταινίας του 2017 ήταν όταν ο Flash έπεσε άσκοπα στο στήθος της Wonder Woman σε μια στιγμή που δημιουργήθηκε μόνο για να προσφέρει γέλιο.

Προφανώς, κάποιος πίστευε ότι μια τόσο δύσκολη στιγμή θα ήταν αστεία. Η σκηνή δεν υπάρχει πουθενά στο «Snyder cut».

Στην πραγματικότητα, ο Snyder ξεφορτώθηκε οτιδήποτε που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως σεξιστικό.

Αν μη τι άλλο, είναι οι άντρες που εμφανίζονται με μεγαλύτερο... σεξαπίλ στην ταινία, καθώς τόσο ο Superman όσο και ο Aquaman παρελαύνουν χωρίς πουκάμισα για λίγο.

Ο Aquaman μπαίνει στη μάχη «καβαλώντας» το κύμα αποχέτευσης του Stryker's Island

Στο πρωτότυπο, ο Aquaman απλώς συγκρατεί ένα τεράστιο κύμα νερού αποχέτευσης για να αφήσει τους ήρωές μας να ξεφύγουν.

Παρουσιάζονται τα «πρωτοπαλίκαρα» του Darkseid

Οι ακόλουθοι του Darkseid είχαν απομακρυνθεί από την ταινία του 2017 μαζί με τον ίδιο τον Darkseid.

Στην τωρινή ταινία όμως ο DeSaad κάνει «check in» με τον Steppenwolf για να δει αν αξίζει πραγματικά τον χρόνο του Darkseid μετά την εξορία του.

Η Granny Goodness από την άλλη, έχει έναν ρόλο χωρίς ατάκα και διακρίνεται μόνο για λίγο στον Apokolips να στέκεται δίπλα στον Darkseid.

Εξηγείται ότι οι Ναζί βρήκαν ένα από τα τρία Mother Boxes στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου

Οι Αμαζόνες και οι Ατλάντιοι είχαν αναλάβει δύο από τα κουτιά, ενώ ο άνθρωπος έπρεπε να κρύψει το δικό του στη Γη. Τους βλέπουμε να το τοποθετούν σε μια τρύπα σε ένα τυχαίο δάσος. Φαίνεται ότι δεν το έκρυψαν όμως αρκετά καλά.

Ο Cyborg, ο οποίος δημιουργήθηκε από ένα από τα τρία Mother Boxes, εξηγεί ότι το τρίτο βρέθηκε από τους Ναζί πριν αναχαιτιστούν από τους Συμμάχους, οι οποίοι και το έφεραν στις ΗΠΑ. Κατέληξε στα χέρια του πατέρα του στο Υπουργείο Άμυνας.

Περιγράφει τα κουτιά ως «μηχανήματα αλλαγής» που δεν είναι ούτε ζωντανά ούτε νεκρά. Έχουν τη δυνατότητα να αναζωογονήσουν τους ανθρώπους.

Η Justice League συμφωνεί ομόφωνα να αναστήσουν τον Superman

Στην ταινία του 2017, ο Bruce Wayne μοιάζει λίγο με έναν τρελό, που έχει εμμονή με την ιδέα να φέρει τον Superman πίσω από τους νεκρούς. Η Wonder Woman είναι εναντίον αυτής της ιδέας στην αρχή, αλλά στη συνέχεια φαίνεται να ακολουθεί το σχέδιο ούτως ή άλλως, σαν να μην έχει σημασία η άποψή της.

Στο «Snyder Cut», όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα να φέρουν πίσω τον Superman χρησιμοποιώντας το Mother Box.

Η Lois Lane σταμάτησε να εργάζεται στην Daily Planet μετά το θάνατο του Superman

Της πήρε λίγο χρόνο για να θρηνήσει.

Στην θεατρική εκδοχή, η Lane συνεχίζει στην εφημερίδα, αλλά εργάζεται για «χαζά» κομμάτια. Μια νέα σκηνή ανάμεσα σε αυτήν και τη Martha Kent ξεφορτώνεται τον άβολο διάλογο από το πρωτότυπο. Η Martha Kent δεν λέει πλέον στην Lois ότι ο Clark πάντα έλεγε ότι ήταν η «πιο διψασμένη νεαρή γυναίκα που γνώρισε ποτέ». Η «άνοστη» αυτή ατάκα κάνει την Lois να αισθάνεται άβολο έως ότου η Kent διορθώνει γρήγορα τον εαυτό της και λέει «πιο πεινασμένη»..

Τώρα, οι δύο συζητούν τον αποκλεισμό της Kent στο σπίτι της και πώς ο κόσμος χρειάζεται ακόμα τη Lois Lane για να μεταδίδει τα νέα.

Ο Martian Manhunter εμφανίζεται τελικά στην ταινία, ενώνοντας τους επτά ήρωες της Justice League στην οθόνη

Μία από τις πιο ωραίες εκπλήξεις στη νέα ταινία της Justice League ήταν η αποκάλυψη πως ο Martian Manhunter και όχι η Martha Kent ήταν εκείνος που επισκέφτηκε την Lois Lane.

Οι φαν της DC ήταν προετοιμασμένοι για αυτή τη στιγμή. Το 2019, ο Snyder έβγαλε teaser για αυτή τη σκηνή, όπου και εμφάνισε τον στρατηγό Swanwick.

Part 5: "All the King's Horses"

Ο Barry και ο Cyborg δεν χρειάζεται να ξεθάψουν μόνοι τους τον Superman αυτή τη φορά

Το να πάρουν το σώμα του Superman είναι πλέον μία πολύ πιο ομαδική εργασία στο «Snyder cut».

Ο Cyborg χακάρει τα Star Labs, έτσι ώστε η ομάδα να μπορεί να μπει στο κρυπτονιανό πλοίο του Zod

Στην αρχική ταινία, οι ήρωες απέκτησαν πρόσβαση πολύ εύκολα στο πλοίο του Zod. Εδώ, ο Cyborg δημιουργεί έναν ψεύτικο συναγερμό βιολογικού κινδύνου για να εκκενώσει το κτίριο από τους επιστήμονες.

Παράλληλα, βλέπουμε περισσότερα σχετικά με τον πατέρα του Cyborg, καθώς βλέπει τον γιο του με τους άλλους ήρωες.

Το hint του «Snyder Cut» για άλλον ένα ήρωα

Όταν η WB ζήτησε το «Justice League» να είναι μια ταινία δύο ωρών, πολλοί χαρακτήρες «πετάχτηκαν από το παράθυρο», συμπεριλαμβανομένου του Ryan Choi (Kai Zheng) των Star Labs.

Στα κόμικς, ο γιατρός καταλήγει να γίνεται μία από τις εκδόσεις του «The Atom», ενός άλλου ήρωα της DC. Εδώ, βλέπουμε επιτέλους τις σκηνές του να αποκαθίστανται.

Η Wonder Woman και o Aquaman πεθαίνουν σε ένα όραμα του μέλλοντος που βλέπει ο Cyborg

Πριν ξαναζωντανέψουν τον Superman, ο Cyborg βλέπει ένα όραμα όπου ο Aquaman μαχαιρώνεται στο στήθος και το σώμα της Wonder Woman καίγεται.

Ο Darkseid είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να εξουσιάσει τη Γη. Αποφασίζουν να προχωρήσουν με την ανάσταση του Superman ανεξάρτητα από το όραμα του Cyborg.

Δεν ακούμε πλέον τον Superman να ρωτάει τον Batman αν αιμορραγεί

Στην αρχική ταινία, ήταν μία αναφορά στην ιστορία του «Batman vs Superman». Εδώ, η συγκεκριμένη ατάκα δεν υπάρχει.

Αντ 'αυτού, ο Superman χρησιμοποιεί απροσδόκητα την λέιζερ όρασή του στον Bruce. Τα φανταχτερά γάντια που δούλευε νωρίτερα ο Alfred στην ταινία τον σώζουν. Όλη αυτή η ακολουθία με έναν μπερδεμένο Clark Kent είναι μεγαλύτερη από την πρώτη ταινία, καθώς παρεμβάλλονται μερικές ακόμη σκηνές για να δείξει πόσο πιο ισχυρός είναι από τους υπερ-δύναμους συμμάχους του.

Επιπλέον, ο Batman δεν χρειάζεται να φέρει την Lois για να ηρεμήσει τον Superman.

Έχει αποδειχθεί νωρίτερα στην ταινία ότι πιθανότατα θα είναι ήδη εκεί. Γίνεται μέρος της ρουτίνας της να επισκέπτεται το μνημείο του κάθε πρωί.

Ο πατέρας του Cyborg θυσιάζεται για να σώσει τον κόσμο

Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στη νέα ταινία προκαλεί η σκηνή που ο Silas θυσιάζεται για να καταφέρει η Justice League να δει πού πάει το Mother Box ο Steppenwolf.

Ο Silas επιβιώνει στην αρχική ταινία.

Part 6: "Something Darker"

Η Lois Lane δεν λέει πλέον στον Superman ότι μυρίζει ωραία

Ήταν μια από τις πρώτες ατάκες που είπε στον Clark στην αρχική ταινία αφού επέστρεψε από τους νεκρούς. Όταν τον ρωτάει πώς είναι να ανασταίνεσαι, εκείνος απαντά πως θύμιζε... «φαγούρα».

Αυτός ο διάλογος προκάλεσε αντιδράσεις γιατί διακωμωδούσε και προσέβαλε την ευφυία και τη σχέση των δύο χαρακτήρων.

Αντί να βλέπουμε τον Clark να κάνει... παρέλαση χωρίς πουκάμισο για πολλή ώρα, τελικά παρακολουθούμε την Lois να τον ντύνει απαλά και με αγάπη με ένα από τα παλιά του πουκάμισα.

Η ρωσική οικογένεια από την αρχική ταινία έχει φύγει

Μία από τις πιο παράδοξες αποφάσεις στην ταινία του Whedon ήταν η προσθήκη μιας τυχαίας ρωσικής οικογένειας που δεν είχε συναισθηματικούς δεσμούς με τον κακό ή τους ήρωες.

Αντί να χρησιμοποιήσει τις δύο ώρες (αυστηρά) για να προσπαθήσει να πει μια ολοκληρωμένη ιστορία για έξι ήρωες, μέρος αυτού του πολύτιμου χρόνου εκτέλεσης δόθηκε σε ανώνυμους χαρακτήρες που κανείς δεν ενδιαφερόταν να δει.

Η μάχη κρατά περισσότερο και έχει περισσότερη βία

Οι σκηνές βίας αυξήθηκαν στη νέα ταινία με τα Parademons να διαλύονται είτε από τα όπλα του Batman είτε ακόμα και από την Wonder Woman.

Οι ήρωες – εκτός από τον Superman - μαζεύονται όλοι σε μία ηρωική σκηνή (που θυμίζει Marvel) καθώς προχωρούν προς τον Steppenwolf. Παράλληλα, οι περίεργοι κόκκινοι ουρανοί από την ταινία του 2017 έχουν αφαιρεθεί για να παρουσιαστεί ένα πιο φυσικό περιβάλλον για την τελική μάχη.

Η Wonder Woman καταλήγει να δίνει το τελευταίο χτύπημα στον Steppenwolf καθώς στέλνει το κομμένο κεφάλι του πίσω στον απογοητευμένο Darkseid.

Ο Cyborg δεν λέει πια «Booyah»

Ο Ray Fisher, ο οποίος παίζει τον Cyborg, σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιήσει τη φράση στην αρχική ταινία.

Ο Fisher έγραψε στο Twitter ότι θα ήταν ο μόνος ήρωας που χρησιμοποιούσε κάποιο είδος «πιασάρικης» φράσης στην ταινία.

Ο Barry ταξιδεύει στον χρόνο για να σώσει τον κόσμο .. προς το παρόν

Στην πρώτη ταινία, ο Cyborg καταφέρνει εύκολα να διαχωρίσει τα Mother Boxes πριν να είναι πολύ αργά. Εδώ, δεν συμβαίνει αυτό. Η Justice League χάνει και ο Darkseid είναι έτοιμος να έρθει στη Γη.

Ο Flash τρέχει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός για να γυρίσει πίσω τον χρόνο επιτρέποντας έτσι στον Cyborg να χωρίσει τα κουτιά πριν ο πλανήτης αφανιστεί.

Η ικανότητα του Barry να ταξιδεύει στο χρόνο υπαινίχθηκε νωρίτερα στην ταινία (και στο «Batman vs Superman» όταν επιστρέφει στο χρόνο για να πει στον Bruce ότι η Lois είναι το κλειδί).

Ο Superman παίρνει πίσω την μαύρη του στολή

Ο Snyder είχε προϊδεάσει για την μαύρη στολή κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Justice Con. Υπενθύμισε ότι διαφωνούσε με τους Warner Bros. για να χρησιμοποιήσει την μαύρη στολή στην αρχική ταινία με τους υπεύθυνους της εταιρείας να του λένε πως δεν πίστευαν ότι ήταν καλή ιδέα.

«Ήξερα ότι ήταν η σωστή εξέλιξη για αυτόν όταν σηκώθηκε από τους νεκρούς ότι θα ήταν με τη μαύρη στολή, δήλωσε ο Snyder. «Υπήρχε μία εμμονή να είναι η ταινία αστεία ή ελαφριά». Και για κάποιο λόγο η αντίληψη της μαύρης στολής έκανε όλους να νιώθουν: «Ωχ, φαίνεται ότι προσπαθείς απλώς να κάνεις την ταινία σκοτεινή και τρομακτική».

Αν και υποχώρησε τότε, ο Snyder είπε ότι πειραματίστηκε για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το χρώμα της στολής αργότερα εάν χρειαστεί.

Όταν βλέπουμε τον Superman να μπαίνει στην μάχη, σταματά το τσεκούρι του Steppenwolf πριν χτυπήσει τον Cyborg και χρησιμοποιεί την ανάσα του για να παγώσει και να διαλύσει τη λεπίδα.

Ο Darkseid ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Γη

Στην αρχική ταινία, οι θεατές οδηγούνται στο να πιστέψουν ότι η Γη σώθηκε μετά την ήττα του Steppenwolf. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Ενώ οι ήρωες γιορτάζουν κάποια μικρή νίκη, ο Darkseid ετοιμάζεται για μια πλήρη επίθεση στη Γη λέγοντας στον DeSaad να ετοιμάσει τις αρμάδες.

Epilogue

Η αρχική end-credits σκηνή του «Justice League» προστέθηκε στην ταινία με το Arkham Asylum να είναι μέρος για «συναισθηματικά προβληματικούς»

Το «Zack Snyder's Justice League» έχει πολλές καταλήξεις, μία από τις οποίες μας οδηγεί πίσω στο Arkham Asylum. Το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής είναι όπως τη θυμόμαστε από τα τέλη του «Justice League» του 2017. Ο Lex διέφυγε από το Arkham Asylum και φαίνεται να ετοιμάζει τη δική του ομάδα για να πολεμήσει τους ήρωές μας, ξεκινώντας από τον Deathstroke (Joe Manganiello).

Εδώ, παίρνουμε μια μικρή επιπλέον σκηνή του εξωτερικού του Arkham που το ονομάζει ως σπίτι για τους «συναισθηματικά προβληματικούς» αντί για το συνηθισμένο σπίτι για τους «εγκληματικά τρελούς».

Η μεγάλη επιστροφή του Joker

Μετά τη σκηνή με τον Deathstroke που συναντά τον Lex Luther στο σκάφος του, ξαφνικά μπαίνουμε σε ένα γκρίζο και σκονισμένο μετα-αποκαλυπτικό περιβάλλον.

Ο Batman είναι εκεί με τους Deathstroke, Mera (Amber Heard), Cyborg, Flash και Joker (Jared Leto). Μαθαίνουμε ότι οι Aquaman, Wonder Woman και Harley Quinn έχουν σκοτωθεί.

Όλοι αναζητούν κάποιον, αλλά είναι άγνωστο ποιος είναι. Στη συνέχεια, μετά από μια πολύχρωμη εναλλαγή μεταξύ Batman και Joker, αποκαλύπτεται ότι ο Superman είναι αυτός που αναζητούν. Τους βρήκε κι έχει γίνει κακός.

Αλλά μετά από ένα άλμα, συνειδητοποιούμε ότι όλα ήταν ένα όνειρο που είχε ο Bruce Wayne.

Ο Martian Manhunter χαιρετά τον Bruce Wayne

Ο Bruce ξυπνά από τον «εφιάλτη» του / προαίσθημα του μέλλοντος για να βρεθεί μπροστά στον Martian Manhunter που επιθυμεί να δώσει ένα χέρι βοήθειας στην Justice League.

Λέει στον Bruce ότι πρέπει να βρουν αυτό που ψάχνει ο Darkseid - μια εξίσωση κατά της ζωής – πριν το βρει αυτός. Ο Martian Manhunter λέει στον Bruce ότι συνειδητοποίησε ότι έχει καθήκον να δράσει στον κόσμο που παρακολουθεί σιωπηλά εδώ και χρόνια.

Πηγή: insider.com

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA