Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» ήταν καλεσμένος ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σκηνή των βασανιστηρίων της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπως του την εξιστόρησε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Νίκος Φώσκολος, όταν έγραφε τη βιογραφία του.

«Αυτά μου τα έχει πει ο Νίκος Φώσκολος όταν έγραψα τη βιογραφία του, δεν μου το είχε πει η Αλίκη. Ο Φώσκολος δεν ήθελε να κάνει ταινία με την Αλίκη γιατί η Αλίκη είχε άποψη στο σενάριο, στον τρόπο που γύριζαν, στα κοντινά, στα μακρινά, σε όλα. Οπότε, είπε ο Φώσκολος ότι "για να κάνω ταινία με τη Βουγιουκλάκη πρέπει εγώ να κάνω αυτό που θέλω" και η Αλίκη του είπε "βεβαίως, αφήνομαι στα χέρια σου". Ο τίτλος ήταν "Υπολοχαγός Ναυσικά" και δεν της άρεσε, οπότε η ίδια ζήτησε να γίνει "Υπολοχαγός Νατάσσα" και της είπε ο Φώσκολος «θα σου κάνω το χατίρι και θα στο βάλω», είπε αρχικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

«Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή του γυρίσματος. Της είπε να φέρει, ένα απλό φόρεμα, το πιο απλό φόρεμα που είχε. Και την άλλη μέρα πάει η Αλίκη με ένα απλό φόρεμα μεν, αλλά ολομέταξο δε, ακριβό φόρεμα. Της λέει "Αλίκη μου, αυτό δεν είναι απλό φόρεμα", του απαντάει "απλό είναι".  Τότε της λέει "απλό είναι αλλά είναι μεταξωτό και η κάμερα καταγράφει, το αν είναι μεταξωτό, αν είναι μάλλινο, το οτιδήποτε. Αλλά δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να γυρίσουμε τη σκηνή". Δένουν την Αλίκη και πάει ο Φώσκολος με ένα ψαλίδι και αρχίζει και της κόβει το φόρεμα, παίρνει και λάσπες από κάτω και την κάνει χάλια. Η Αλίκη, λοιπόν, άρχισε να κλαίει γοερά και να φωνάζει "όχι το μεταξωτό μου φόρεμα" και εκείνος λέει "πάμε κάμερα παιδιά, τώρα που κλαίει η Αλίκη"», κατέληξε για το πώς γυρίστηκε η σκηνή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA