Μενού
  • Α-
  • Α+

Απόγευμα 30ής Σεπτεμβρίου του 1955 στην Καλιφόρνια. Μια ασημένια Porsche 550 Spyder, ένας διάσημος ηθοποιός, μια ζωή μικρή - παραμυθένια κι ο θάνατος πλάι σε όλα αυτά να περιμένει άσπλαχνα. Ταινία του Χόλιγουντ; Γιατί όχι; Το τέλος του Τζέιμς Ντιν θα μπορούσε να ήταν μια δακρύβρεχτη ταινία, ήταν όμως η τραγική πραγματικότητα!

https://www.youtube.com/watch?v=_WmnqLD_qfE

Oι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου στην Καλιφόρνια παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστες. Η είδηση ότι ο Τζέιμς Ντιν, ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, ήταν νεκρός δίπλα σε έναν βαριά τραυματισμένο φίλο του, τον Γερμανό μηχανικό και οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων Ρολφ Βίτεριχ, έπεσε σαν κεραυνός στον κόσμο ολόκληρο.

Ήταν νωρίς το απόγευμα όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του εξαιτίας μεγάλης ταχύτητας. Ο Τζέιμς Ντιν αγαπούσε την ταχύτητα. Από την ασημένια Porsche του, έμειναν μόνο στραπατσαρισμένες λαμαρίνες και σιωπή...

Ο Τζέιμς Ντιν είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 1931 και μεγάλωσε σε μια αγροτική περιοχή στην Ιντιάνα. Από μικρή ηλικία άρχισε να ενδιαφέρεται για την τέχνη, αγαπούσε τη μουσική, έπαιζε βιολί και έφτιαχνε κεραμικά. Το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει κάποια μέρα ηθοποιός. Έχασε τη μητέρα του από καρκίνο σε ηλικία εννιά ετών και έκτοτε μεγάλωσε με τη θεία και τη γιαγιά του.

Το όνειρό του, πραγματικότητα

Ήταν αριστούχος στο σχολείο κι έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει την επιθυμία του πατέρα του και ξεκίνησε να σπουδάζει νομική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Σύντομα άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια θεατρολογίας και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής. Έτσι αποφάσισε να σταματήσει τις νομικές σπουδές. Κατάφερε να περάσει στην ιστορική σχολή θεάτρου Actors Studio του Λι Στράσμπεργκ.

Ο Ελία Καζάν, βραβευμένος με Όσκαρένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του, αναγνώρισε το ταλέντο του και έδωσε στον Τζέιμς Ντιν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη εμβληματική ταινία «Ανατολικά της Εδέμ».

Με τις ταινίες «Επαναστάτης χωρίς αιτία» και «Γίγας» έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο σινεμά. Σύντομα έγινε το σύμβολο της νεολαίας του 1950. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτές οι ταινίες προβλήθηκαν όταν, ο ίδιος είχε πεθάνει.

Ο Τζέιμς Ντιν είναι ο πρώτος ηθοποιός που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και μάλιστα δυο φορές μετά θάνατον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA